Hatay Yöresel Yemekleri

Son güncelleme: 05.08.2022 17:47
  • Hatay Yöresel Yemekleri
    Hatay Mutfak Kültürü

    Tarih boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapması nedeniyle ‘Medeniyetler Şehri’ olarak anılan Hatay, günümüzde de farklı inançlara sahip insanların hoşgörülü bir şekilde bir arada yaşadığı kadim bir şehir olarak biliniyor. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz arasında bir köprü konumunda olan Hatay, bu çok kültürlülüğünü elbette mutfağına da yansıtmış durumdadır. Mutfağının ünü artık şehrin sınırlarını değil, ülke sınırlarını aşan Hatay’ın yöresel yemeklerinden mezelerine, salata çeşitliliğinden tatlılarına kadar onlarca parmak ısırtan lezzetleri bulunmaktadır.

    Sizlere bu yazımızda Hatay mutfağına özgü yemekler, mezeler ve tatlılardan oluşan bir karışım hazırladık. İnanın biz yazarken bile kimi zaman midemize söz geçiremedik. Okuması da belki karın doyurmayacak fakat bir sonraki Hatay geziniz için eminiz işinize fazlasıyla yarayacaktır. Hatay gezilerinde mutlaka listemizde yer alan bazı yemek ve tatlıları denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum...
    Pratik Bilgiler

    Hatay’dan Alınabilecek Yiyecekler: Gastronomi şehri Hatay, 600’e yakın çeşit yemeğiyle UNESCO tarafından Dünya Gastronomi Şehri olarak kabul edilmiştir. Burada alınabilecek onlarca yiyecek türü bulunuyor. Ancak, Hatay gezilerinde, eve dönüş yolundayken sevdiklerinize ve evinize bir şeyler almak isterseniz peynir çeşitlerinden salçalara, tatlılardan reçellere pek çok hazır paket ürünlerden satın alabilirsiniz. Yöresel yiyecek alışverişi için tarihi Antakya Uzun Çarşı’ya gidebilirsiniz.

    Hatay’ın En Meşhur Tatlısı: Hatay denilince elbette ilk akla gelen tatlı çeşidi künefedir. Bununla birlikte listemizde de yer verdiğimiz Antakya kömbesi, haytalı, kerebiç ve kireçte kabak tatlıları Hatay gezilerinde mutlaka tadılan lezzetler arasında yer almaktadır. Eğer yanınızda götürmelik paket tatlılar arıyorsanız ceviz reçeli, fıstıklı lokum ve bol cevizli lokum sucuklarından alabilirsiniz.

    Hatay’dan Alınabilecek Doğal Ürünler: Hatay gezilerinizde satın almayı tercih edebileceğiniz birkaç doğal ürün bulunmaktadır. Bunlar arasında defne yağı, zeytinyağı sabunu, keçi sütü sabunu, kekik sabunu ve çamkatranı sabunu gibi ürünler yer almaktadır.
    Fellah Köftesi
    Hatay Yöresel Yemekleri
    Fellah köftesi yemeği daha çok Hatay ve çevresinde bilinen şehrin en önemli yemeklerinden biridir. Tıpkı oruk gidi ince bulgurlarla hazırlanan Fellah köftesi, minik top haline getirilerek önce haşlanıyor. Ardından haşlanmış sudan çıkarıp sarımsak ve domates ile hazırlanan sosa bulanarak afiyetle yeniliyor. İsteğe göre üzerine yoğurt da ekleyebilirsiniz.

    Fellah köftesi ana malzemesi bulgur nedeniyle hem besleyici hem de yeterince doyurucudur. Gün ortası ana yemek olarak tüketebileceğiniz bu yemeği yanında salata ile zenginleştirebilirsiniz. Unutmadan! Size tavsiyemiz özen sarımsaklı sos ile birlikte tüketmeyi unutmayın! Son olarak, Hatay’a giderseniz daha çok eski kent bölgesindeki yöresel restoran ve lokantalarda Fellah köftesini yapan mekânlara denk geleceksinizdir. Fiyatı makul, lezzeti şahane ve en önemlisi de oldukça doyurucudur.

    Köfteler için:

    2su bardağıköftelik ince bulgur
    2,5su bardağısıcak su
    1su bardağıun

    1adetyumurta
    1çay kaşığıkimyon
    1çay kaşığıtoz karabiber
    1,5tatlı kaşığıtuz
    1yemek kaşığıbiber salçası

    Haşlamak için:

    1,5litresu

    Sosu için:

    1çay bardağızeytinyağı

    1çay kaşığıpul biber
    1su bardağırendelenmiş domates(rondodan geçirilmiş)
    1tatlı kaşığıbiber salçası
    2dişrendelenmiş sarımsak
    1çay kaşığıtuz
    1çay kaşığıkarabiber
    su bardağı ince bulguru bir kabın içerisine aktarın ve üzerine 2,5 su bardağı sıcak su ilave edin.
    Streç filmle üzerini kapatarak bulgur şişene kadar bekletin.
    Şişen bulgurun içerisine 1 adet yumurta ve 1 yemek kaşığı biber salçasını ilave edin. 1 su bardağı unu da azar azar ilave edere yoğurmaya başlayın.
    çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek bütünleşene kadar güzelce yoğurun.
    Elinizi hafifçe ıslatın. Hamurdan fındıktan biraz büyük parçalar kopararak iki avucunuzun içinde yuvarlayın. Yuvarladıktan sonra orta kısmına parmağınızla bastırarak bir çukur açın.
    Şekillendirdiğiniz köfteleri hafif unlanmış bir kabın içine aktarın ve güzelce harmanlayın.
    Tencerede kaynayan suyun içerisine köftelerinizi atın ve yumuşayana kadar 10-15 dakika kadar haşlayın.
    Haşlanan köfteleri kevgir yardımıyla süzdürerek borcamın içine alın.
    Bir tavanın içine 1,5 çay bardağı zeytinyağı ve 1 yemek kaşığı biber salçasını alın. Üzerine rendelenmiş ve rondodan geçirilmiş 1 su bardağı domatesi ekleyin.
    Kıvamı hafif yoğunlaşınca 2 diş rendelenmiş sarımsak, 1 çay kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı tane karabiber ve 1 çay kaşığı da tuz ilave ederek karıştırın.
    Ardından hazırladığınız sosu üzerine gezdirin ve güzelce karıştırın.
    Servis tabağına alın ve ince kıyılmış maydanozlar serperek servis edin. Afiyetler olsun.
#05.08.2022 17:10 0 0 0
  • Biberli Ekmek
    Hatay Yöresel Yemekleri
    İster kahvaltılarda tüketin, ister gün ortası aperatif niyetine. Kimileri de evlerinde bolca yapıp yaz aylarında pikniğe giderken yanlarında götürüyor. Bu küçük gibi görünen fakat bir ısırık alındığında içerisinde ne kadar büyük bir tat olduğu anlaşılan biberli ekmek tıpkı bir lahmacun ve pizza gibi fakat onlardan ayrılan özel sosu ve susam taneleri ile kendine has özel bir kitlesi olduğunu kanıtlıyor. Baharat, biber, salça, biber ve soğan ile hazırlanan biberli ekmek, Hatay’da neredeyse her evin kahvaltı masalarını tamamlayan bir yiyecek türüdür.

    Biberli ekmeği ister sıcak ister ılık olarak tüketebilirsiniz. Eğer çok acıktıysanız soğuk yemenize de bir mani yok. Her şekilde biberli ekmek size o enfes tadını cömertçe sunacaktır. Evler dışında Hatay merkezde yer alan lokantalarda kahvaltılıkların yanında biberli ekmek servis edilmektedir. Eğer masanızda göremezseniz mutlaka garsona biberli ekmeklerinin olup olmadığını söyleyin.

    Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler

    3 su bardağı un
    1,5 çay kaşığı tuz
    1 çay bardağı zeytin yağı
    1 çay bardağı ılık süt
    1 çay bardağı ılık su
    1 paket instant maya
    1 çay kaşığı şeker

    Soğanlı Biberli Harç İçin;

    2 adet soğan
    Yarım çay bardağı ceviz
    Yarım çay bardağı susam
    2 yemek kaşığı pulbiber
    1,5 yemek kaşığı biber salçası
    1 çay bardağı zeytin yağı
    Tuz
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 çay kaşığı karabiber


    Biberli Ekmek (Acılı Ekmek) Tarifi Nasıl Yapılır?


    İlk olarak yoğurma kabına unu alalım, üzerine tuzu ekleyerek ortasını çukur olacak şekilde açalım.
    Açtığımız çukurun içerisine zeytin yağı, süt, su, maya ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayalım.
    Yeterince yoğurduktan sonra üzerini streçleyelim ve temiz bir bez de örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
    Hamurumuz mayalanırken bizde soğanlı biberli harcımızı hazırlayalım. Bunun için; uygun bir karıştırma kabına ince ince doğradığımız soğanları, dövülmüş cevizi, susamı, pulbiberi, salçayı ve zeytinyağını ilave edelim.
    Ardından tuz, kimyon, kekik ve karabiberi ekleyelim, elimizle karıştıralım. İç harcında salça olduğundan elimi boyamaması için ben eldiven kullandım ancak siz dilerseniz kaşık ile de karıştırabilirsiniz.
    Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, biraz daha yoğurarak havasını alalım.
    İlk olarak hamurumuzdan minik bezeler koparalım ve elimizle yuvarlayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam edelim.
    Tepsideki bezelerin üzerlerine elimizle bastırarak düzleştirelim.
    Daha sonra biberli harcı hepsinin üzerine paylaştıralım. Ekmeklerim pişerken büyüyecekleri için harcı bol bol koyuyorum. Bu ölçüler bir fırın tepsisi için tam geliyor.
    Hazırladığımız porsiyonluk biberli ekmeklerimizi 200°C fırında fansız olarak 25-30 pişirelim.
    Biberli ekmeklerinizi bu şekilde hazırlayabileceğiniz gibi aşağıda anlatacağım farklı bir yöntem ile de şekillendireblirsiniz. Ben bunu göstermek için aynı ölçülerde bir hamur daha hazırladım.
    Pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz tepsiye hamurun tamamını alalım ve elimizle tüm tepsiyi kaplayacak şekilde açalım. Burada daha kolay açmak için ellerinizi hafif hafif yağlayabilirsiniz.
    Daha sonra biberli harcı hamurun üzerine yayalım. Bu şekilde de iç harç ve hamur ölçüleri bir fırın tepsisi için tam gelecektir.
    Biberli ekmeklerimizi önceden ısıttığımız 200°C fırında 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
    İlk sıcağı çıktıktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Dilerseniz küçük küçük porsiyonlar halinde dilerseniz de bütün bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
#05.08.2022 17:14 0 0 0
  • Hatay Usulü Kâğıt Kebabı
    Hatay Yöresel Yemekleri
    Hatay usulü kâğıt kebap yemeğini önce bir diğer kebaplardan ayırmak gerek. Yöreye has, Hatay ve çevresinin tüm mutfak kültürünün bir harmonisi olarak ortaya çıkan kâğıt kebap, Hatay mutfağının önde gelen yemeklerinden biridir. Bu yemeğin türü her ne kadar Arap mutfağına dayansa da, Hatay da bu mutfaktan etkilenmiş ve kendi zenginliklerini de katarak ortaya şahane bir lezzet çıkarmıştır.

    Kebabın yapımında kullanılan etin satır ile kıyma haline getirildiğine dikkatinizi çekmenizi isteriz. Makine ile çekilmeyip tamamen el emeği ile satırdan geçilerek ince kıyma haline getirilen etler, maydanoz, sarımsak, biber ve domatesle karıştırılarak pişiriliyor. Ortaya çıkan yemek ise adeta damak çatlatan türdendir. Bugün Hatay’da neredeyse tüm lokanta ve restoranlarda bu yemeği yiyebilirsiniz.
    Mutfağımızın naçizane ve kendine özgü bir başka lezzetle buradayız: Kağıt kebabı!

    Sebzelerle harmanlanmış olması, yapılışının pek çok yemeğe göre pratik olması, üstüne üstlük kağıtlara sarılıp paketledikten sonra bir de fırın da pişip, mis gibi kokması ile neredeyse hepinizin severek yediği harika bir yemek kağıt kebabı.

    Sunumu oldukça şık, paketle tabağınıza geldiğinde içinden ne çıkacak acaba diye merak uyandıran bu lezzeti pişirmesi sandığınızdan çok daha kolay.

    Üstelik tarifimizi adım adım uyguladığınızda sonucun kötü olması ise neredeyse imkansız. Ben yapamam bunu diyen kimse kalmayacak, en özel misafirleriniz için kurduğunuz en güzel sofralarda ana yemek olarak yerini almaya hazır bir güzellik. O zaman vakit kaybetmeden tarifimize buyurun. Şimdiden ellerinize sağlık.

    Kağıt Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

    500gramkuşbaşı dana eti
    2adethavuç
    2adetpatates
    2adetdomates
    1su bardağıhaşlanmış bezelye
    1yemek kaşığıdomates salçası
    1su bardağısıcak su
    1/2çay bardağızeytinyağı

    20adetarpacık soğan
    1çay kaşığıkarabiber
    1çay kaşığıkırmızı toz biber
    1tatlı kaşığıkekik
    1silme tatlı kaşığıtuz
    6parçayağlı kağıt

    Kağıt Kebabı Tarifinin Püf Noktası

    Malzemeleri hazırlarken, tüm sebzeleri önceden doğrayıp hazır ederseniz, çok daha hızlı bir şekilde yemeğinizi hazırlamış olursunuz.
    Kağıt Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

    Derince bir tencereye yağı alın ve yağ kızdıktan sonra kabuklarını temizlemiş olduğunuz arpacık soğanları içine atın.
    Birkaç dakika kavurun ve ardından etinizi içine alıp, tencerenin kapağını kapatın
    Etler suyunu saldığı zaman içine salçayı ve 1 bardak sıcak suyu ilave edip, salça tamamen eriyene dek karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika bu şekilde pişmeye bırakın.
    Kabuklarını soyup, küp küp doğradığınız patates, havuç ve domatesleri de tencereye ekleyin.
    Kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika kadar bu şekilde pişirin. Ara ara kontrol etmeyi unutmayın.
    Sebzeler yumuşadığında içerisine haşlanmış bezelyeleri ve baharatlarını ekleyin, 3 dakika kadar da bu şekilde pişirip, ocağın altını kapatın.
    Pişirme kağıtlarını alın ve hazırladığınız yemeği birer porsiyonluk olacak şekilde kağıtlara paylaştırın.
    Paket şeklinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayarak fırın tepsisine yerleştirin.
    190 derecede ısıtılmış fırında ortalama 30 - 35 dakika arası pişirin. Ardından çıkarıp servis edin. Afiyetler olsun!
#05.08.2022 17:29 0 0 0
  • Belen Tava
    Hatay Yöresel Yemekleri
    Hatay gezilerinde mutlaka ama mutlaka denenmesi gereken bir lezzet olan belen tava, ekmeğinizi banarak doya doya yiyebileceğiniz hatta tavayı sıyırabileceğiniz lezzette bir yemek. Yalnızca bir belen tava yiyerek bile günü çıkarabilirsiniz. O kadar ki lezzetli ve doyurucudur. Hatay’ın en yüksek ilçesi olan Belen’de ortaya çıkan bu lezzet bugün ilçe sınırlarını aşmış Hatay’dan dışarı çıkarak tüm ülkenin aranan yemeklerinden biri olmuştur.

    İçerisinde kuzu kuşbaşı, yeşilbiber, kapya biber, bolca kıyılmış soğan parçacıkları, dövülmüş sarımsak, kekik ve pul biber gibi soğuk kış günlerinde bile içinizi ısıtacak karışımı ile damaklarda unutulmayacak bir lezzet bırakıyor. Öyle ki, bu yemeği bir kere tadan adeta müdavimi oluyor.

    Belen tava yemeğini bugün Hatay’ın merkezi noktalarındaki tüm lokanta ve restoranlarında bulabilmek mümkün. Öğlen vakti gezinize bir mola verip en yakın restorana giderek kendinize bir belen tava söyleyebilir ve midenize şölen yaşatabilirsiniz.
    Kırmızı biber, soğan, yeşil biber, tereyağı ve kuzu eti! Hatay mutfağından çıkıp tüm ülkeye namı yayılan en enfes tariflerden biridir Belen tava. İsmini Hatay'ın Belen ilçesinden alan bu lezzet yapımı kolay ve oldukça doyurucu bir tarif. Fırında pişen bu lezzet serüveninin yapımı her ne kadar kolay olsa da püf noktaları çok önemli. Seçilen etten, kullanılan pişirme kabına kadar birçok şey lezzetini etkiliyor. Bu yüzden en güzel eti ve demir döküm tavayı seçmek mühim.

    Yanına bir pilav ve salata ile şaheser sofralar yaratacağınız Belen tava tarifiyle buluşturun sevdiklerinizi. Bilmeyen herkese yedirin, yiyin. Bu nefis tarifin yapılış videosunu da sizin için hemen aşağıya bıraktık. Şimdiden afiyetler olsun!

    Belen Tava Tarifi İçin Malzemeler

    1adetsoğan(doğranmış)
    1adetyeşil biber(doğranmış)
    1adetkapya biber(doğranmış)
    1adetdoğranmış domates
    4dişsarımsak
    1çay kaşığıtuz
    1çay kaşığıkekik
    1çay kaşığıpul biber
    100grameritilmiş tereyağı
    400gramkuzu eti

    Belen Tava Tarifinin Püf Noktası

    Mutlaka demir döküm bir tava kullanın, etinizin taze olmasına da özen gösterin. Dilerseniz tereyağı miktarını azaltabilirsiniz.
    Belen Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

    Tüm doğranmış sebzeleri bir kabın içerisinde karıştırın ve demir döküm tavanızın altına güzelce yayın.
    Üzerine iri parçalar halinde doğranmış kuzu etlerini tüm sebzelerin üzerini kapatacak şekilde dizin.
    Ardından üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
    200 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
#05.08.2022 17:34 0 0 0
  • Ekşi Aşı
    Hatay Yöresel Yemekleri

    Hatay mutfağında kendisine sıkça rastlarız. Ekşili aş yemeği Hatay’ın geleneksel lezzetlerinden biridir. Bu zengin mutfağın içerisinde özel bir yeri olan ekşili aş yemeği kimilerine göre bir ana yemek iken, kimilerine göre başlangıç veya kapanış yemeği olarak bile tercih edilebilir. Bununla birlikte öğlen veya akşam yenilebiliyor. Yalnız içeriğindeki bulgur nedeniyle hem besleyici hem de doyurucu olduğundan, akşam yememenizi tavsiye ederiz.

    Yapılışı da oldukça kolaydır. Köfteleri hazırlamak için bulguru ıslatıp dinlendiriyorsunuz. Ardından diğer malzemeleri karıştırıp yoğurduktan sonra misket haline getiriyorsunuz. Misket haline getirdiğiniz köfteleri az yağda kızartmaya bırakırken, arada çorbası için kaynayan salçalı, nar ekşili, naneli suya köfteleri atarak pişirin. Sonrası afiyetle yemek kalıyor.

    Ekşili aşı yemeğini daha çok köşe başı lokantalarda bulabilmek mümkündür. Fiyatı makul, lezzeti şahanedir. Daha önce bu yemeği denemeyenler için Hatay gezilerinde mutlaka tadına bakmalarını tavsiye ederiz.

    Ekşi Aşı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    1 kg domates
    2 yemek kaşığı nar ekşisi
    2 yemek kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı nane
    1 kahve fincanı un
    30 gr tereyağı
    1 büyük boy soğan
    3 diş sarımsak
    1 havuç
    1 kabak
    1 su bardağı haşlanmış nohut

    Oruk köftesi için

    500 gr ince bulgur
    1 büyük boy soğan
    250 gr kıyma (tercihen çiğ köftelik)
    2 yemek kaşığı un (köftenin iç malzemesi için)
    1 yemek kaşığı biber salçası
    Tuz
    Kimyon
    1 kase un (köfteleri una bulamak için)

    Ekşi Aşı Nasıl Yapılır?

    Oruk köftesi için ince bulguru bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Bu şekilde 10 dakika beklettikten sonra birkaç defa iyice çekilmiş kıymayı, rendelenmiş soğanı, biber salçasını, tuzu, 2 yemek kaşığı unu ve kimyonu ilave edin.
    Orta sertlikte bir karışım elde edene kadar yoğurun. Karışımdan misketten biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın.
    Elde ettiğiniz topları un serpilmiş tepsiye aktarın. Tepsiyi iyice sallayıp hamur toplarının her tarafının unlanmasını sağlayın.
    Domatesleri rendeleyip çekirdeklerini ayırmak için ince telli bir süzgeçten süzün. Unu, tuzu, kuru naneyi, salçayı ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın.
    Soğanı ve sarımsakları kıyıp geniş bir tencerede tereyağında kavurun. İrice doğranmış sebzeleri ekleyin. Birkaç dakika kavurup domates suyunu ekleyin.
    Yüksek ateşte birkaç dakika kaynatıp kalan tüm malzemeyi ekleyin. Kısık ateşte, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Arada bir yemeğin suyunu kontrol edin.
    Gerekirse sıcak su ilave edin. Yemek piştikten sonra servis yapın.
#05.08.2022 17:43 0 0 0
  • Şıhıl Mahşi
    Hatay Yöresel Yemekleri
    Hatay mutfağına özgü bir lezzet olan şıhıl mahşi, zeytinyağlı kabak dolmasının daha farklı hali. Güneydoğu'da çok sevilen şıhıl mahşi, kabakların oyulup kızartılmasıyla hazırlanıyor. Kabaklar iç harç ile doldurulduktan sonra ise fırına veriliyor. Yoğurtlu sos ile sunulan bu yemek, kalabalık sofraların da favorisi. Peki, şıhıl mahşi nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, şıhıl mahşi tarifi için detaylara geçebiliriz.


    Şıhıl Mahşi Tarifi İçin malzemeler

    12 dolmalık kabak
    1 kg kıyma
    2 soğan
    Yarım çay bardağı ayçiçeği
    50 gr haşlanmış nohut
    1 tutam maydanoz
    50 gr domates salçası
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    150 ml ayçiçeği yağı

    Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

    Kabakların içini kaşıkla çıkarın. İçi boş kabakları ayçiçeği yağında kızartın. Kıymayı orta boy bir tencerede yarım çay bardağı ayçiçeği yağı ile kavurun.
    Soğanları küp doğrayıp salça ile birlikte ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Haşlanmış nohutları ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Kıyma soğuyunca maydanozu ekleyip harcı iyice karıştırın. Kabakların içine paylaştırın.
    Fırın tepsisine kabakları dizin. Salçayı su ile karıştırıp sos haline getirin ve tepsiye dökün.
    180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.

    Şıhıl Mahşi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Kabakları kızarttıktan sonra kağıt havlu üzerinde bekleterek fazla yağını süzdürün.
    Salçalı suya aroma katmak için bir tutam nane serpiştirebilirsiniz.
    Şıhıl mahşi tarifinde kullanacağınız nohutları, bir gece önceden ıslatın.

    1 Porsiyon Şıhıl Mahşi Kaç Kalori?

    Şıhıl mahşi tarifinin bir porsiyonu, yaklaşık 165 kaloridir.
#05.08.2022 17:47 0 0 0