Kavurmalı Kereviz Çorbası

Son güncelleme: 01.09.2022 17:18
  • Kavurmalı Kereviz Çorbası

    Kavurmalı Kereviz Çorbası



    Kavurmalı Kereviz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

    Yarım kg kereviz
    2 dilim kavurma
    1 patates
    1 havuç
    2 diş sarımsak
    3 yemek kaşığı tereyağı
    Yarım su bardağı krema
    4~5 su bardağı su
    Tuz
    Karabiber

    Kavurmalı Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır?

    İki yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. Yağ ısınınca sarımsakları ve havucu ekleyip soteleyin. Küp şeklinde doğradığınız patatesi ve kerevizi ekleyip sotelemeye devam edin. 5-6 dakika sonra suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı ezerek püre haline getirin. Kremayı, tuzu ve karabiberi ekleyip bir taşım kaynatın ve tencereyi ocaktan alın. Bir yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Üzerine minik parçalara ayırdığınız kavurmayı ekleyip soteleyin. Kavurmayı çorbanın üzerine serpip karıştırın ve servis yapın.
#01.09.2022 17:18 4 0 0