Cevizli çörek

Son güncelleme: 06.10.2007 07:36
  • noimage

    Gerekli Malzemeler :

    4 su bardağı un
    ¼ yaş hamur mayası
    150 gr margarin
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    1 adet yumurtanın sarısı
    Tuz
    Su
    Hazırlanışı:

    Öncelikle derince bir kaba un konur. Ortası havuz şeklinde açılarak tuz ve suda eritilmiş hamur mayası konur. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğrulur. Hamur bir süre (1- 1,5 saat) mayalanmaya bırakılır. Bu arada cevizler iri iri olacak şekilde dövülür. Mayalanan hamurun içine iri dövülmüş ceviz ilave edilerek tekrar yoğrulur. Elde edilen cevizli hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elle yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
#20.07.2007 08:21 0 0 0
  • teşekkürler
#26.07.2007 19:44 0 0 0
  • eline saglik
#25.08.2007 00:57 0 0 0
  • paylaşımın için saol aspendos
#30.08.2007 01:43 0 0 0
  • cevize bayılırım sanırım lezzetli bir pastadır teşekkürler
#30.08.2007 10:17 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler
#06.10.2007 07:36 0 0 0