4 su bardağı un
¼ yaş hamur mayası
150 gr margarin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1 adet yumurtanın sarısı
Tuz
Su
Hazırlanışı:
Öncelikle derince bir kaba un konur. Ortası havuz şeklinde açılarak tuz ve suda eritilmiş hamur mayası konur. Yavaş yavaş su ekleyerek yumuşak bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğrulur. Hamur bir süre (1- 1,5 saat) mayalanmaya bırakılır. Bu arada cevizler iri iri olacak şekilde dövülür. Mayalanan hamurun içine iri dövülmüş ceviz ilave edilerek tekrar yoğrulur. Elde edilen cevizli hamur 10 dakika dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elle yuvarlanır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.