Peynirli Roka Salatası

Son güncelleme: 25.08.2007 15:18
  • Malzemeler:
    200 gr roka
    3 çorba kaşığı sirke
    Tuz, karabiber
    1 tutam tozşeker
    2 çorba kaşığı limon suyu
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    100 gr jambon
    200 gr tulum peyniri
    Nasıl Hazırlanır:
    1) Rokayı yıkayıp suyunu iyice süzün. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın.
    2) Jambonu 1,5 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Peyniri 1 cm büyüklüğünde küp küp doğrayın. Bir tavada artan yağda kısa bir süreliğine ısıtıp hemen çıkarın. Jambonu da tavadaki yağda kızartıp yağının süzülmesi için bir mutfak havlusunun üzerine alın.
    3) Rokayı hazırladığınız marinatla karıştırıp tabaklara paylaştırın. Peyniri ve jambonu da üzerine ilave edin. Arzu ederseniz jambonu kızarttığınız yağı da salataya ekleyip öyle servis yapabilirsiniz.

    Öneri: İsteğe bağlı olarak salatanıza soya sosu veya balzamik sirke de ekleyebilir, domates dilimleriyle süsleyebilirsiniz.
#03.08.2007 11:33 0 0 0
  • ellerine saglik
#03.08.2007 20:46 0 0 0
  • TeşekkürLer..
#03.08.2007 21:55 0 0 0
  • ellerine sağlık
#25.08.2007 15:18 0 0 0