Meşhur tatlısı Cezerye ve Tantuni Tarifi

Son güncelleme: 15.08.2007 21:41
  • Buradaki tarifler ev yapımıdır. Tam olarak yerinde yenilen kadar olmasada tadını hatırlamak için yapılabilir.

    Cezerye
    Malzemeler:

    1 kilo havuç, 1,5 su bardagı toz şeker, 1 paket petibör büsküvi, 1 kilo kırık ceviz, hindistan cevizi.
    Yapılışı:

    1 kilo havucu, 4 bardak suyun içine rendele. İçine şekeri ilave edip beraber pişir. Havuçlar eriyince altını kapat. Ilınmasını bekleyip, 1 paket büsküviyi karışımın içine ufala. 1 kilo kırık cevizi de ekle ve iyice karıştır. Oluşan sert hamurdan toplar yap ve hindistan cevizine bula. Afiyet olsun

    Tantuni

    Porsiyon adedi: 4 Kişilik
    İçindekiler Ölçü
    Kıyma--------Yarım kilo
    Soğan------- 3 adet
    Domates-----3 adet
    Sivribiber-----8 adet
    Ay çiçek yağı-1 yemek kaşığı
    Maydanoz----1 demet
    Sumak, Tuz Yeteri kadar Yufka ekmek veya Lavaş ekmeği

    Yapılışı

    Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ay çiçek yağını ekleyin. Birkaç dakika kavurun. 3 adet yeşil biberi küçük küçük doğrayıp, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sacın üzerine ya da teflon tavaya dökün. Birkaç dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye boşaltıp, küp seklinde doğradığınız 3 adet domatesi içine atın.Tencerenin kapağını kapatın. Bu arada , salatayı hazırlayın. Bunun için, soğanları yarim ay seklinde doğrayın. Tuz, yaprakları ayrılmış maydanoz, sumak ve limon suyuyla karıştırın. Lavaş ekmeğinin veya yufka ekmeğinin içine kıymalı harcı ve salatayı doldurun. Rulo biçiminde sarin. Soğutmadan servis yapın...Afiyet olsun
#15.08.2007 21:39 0 0 0
  • bunu deneyecegim tessekürler
#15.08.2007 21:41 0 0 0