tavuklu karnıyarık

Son güncelleme: 02.09.2007 00:13
  • MALZEMELER
    4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
    500 gr tavuk göğsü
    100 gr yeşil biber
    1 kg domates
    2 adet kuru soğan
    Tuz, karabiber, kekik, nane

    YAPILIŞ TARİFİ

    Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Karınlarına boylamasına
    çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin.
    Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda
    pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış
    tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. Biberlerin dört tanesini
    ve domateslerin birini ayırın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp
    domateslerinin kalanı rendeleyin. Tavuklar rengini değiştirince doğranmış
    biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip
    karnıyarığın içini hazırlayın.
    Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun,
    kalan sosu da üstlerine dökün. Ayırdığınız biberleri ve domatesleri
    dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. Yemeğinizi 180 derecede
    ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
#02.09.2007 00:13 0 0 0