Ali-Balkan

Ali-Balkan

Üye
25.12.2022
Uzman Çavuş
6.010
Hakkında

"Arada sırada aynaya bakmalı insan; Güzel miyim diye değil. İnsan mıyım diye."

  • Basketbol Şampiyonlar Ligi grup etabında rakiplerimiz belli oldu
    0

    Basketball Champions League 2023/24 sezonu kura çekimi bugün İsviçre’nin Meis şehrinde bulunan Patrick Bauman Basketbol Evi’nde gerçekleşti. Kura töreninde Galatasaray Nef Genel Menajeri Turgay Zeytingöz takımımızı temsilen hazır bulundu.

    Galatasaray Nef’in ikinci torbadan katıldığı kura çekiminde, birinci torbadan İsrail ekibi Hapoel Jarusalem ile eşleşen Galatasaray Nef, üçüncü torbadan Yunanistan temsilcisi PAOK Mateco’yu çekti. G Grubu’na dördüncü torbadan gelecek son takım ise Eleme Grubu 1’de yer alan 8 takımdan biri olacak.

    Eleme Grubu 1’de yer alan takımlar şu şekilde:
    Bakken Bears (Danimarka)
    Peja (Kosova)
    Kalev Cramo (Estonya)
    Norrkoping Dolphins (İsveç)

    SL Benfica (Portekiz)
    TSU Tbilisi (Gürcistan)
    Patrioti Levice (Slovakya)
    Petrolina AEK Larnaca (Güney Kıbrıs)

    Basketball Champions League ilk grup maçları 17 Ekim tarihinde başlayacak, takımımızın maç takvimi ise ilerleyen zamanlarda kesinlik kazanacak.

    Normal sezon gruplarında ilk sırayı alan takımlar direkt olarak son 16 turuna katılmaya hak kazanırken, ikinci ve üçüncü sıradaki takımlar çapraz eşleşmeler ile Son 16’ya kalabilmek için play-in turu oynayacaklar.
#05.07.2023 15:42 0 0 0
  • Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

    0


    250gramkuşbaşı dana eti
    1adetpatates
    1adetpatlıcan
    2adetdomates
    1adetkuru soğan
    1adetkapya biber

    Sosu için:

    4dişsarımsak
    1yemek kaşığıdomates salçası
    1/2çay bardağızeytinyağı

    1su bardağısu
    1çay kaşığıtuz
    1çay kaşığıkekik
    1çay kaşığıkarabiber
    1çay kaşığıkimyon
    1çay kaşığıtoz kırmızı biber

    Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

    Patatesin ve soğanın kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberi de küp küp doğrayın. Patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayın. Domatesleri de küp küp doğradıktan sonra, et de dahil tüm malzemeleri bir fırın kabına yerleştirin.
    antep-tava-1
    Sosu için; salçayı bir kaba alın. Üstüne su ve baharatları ilave edin ve sarımsakları rendeleyin. Güzelce karıştırıp, tepsideki malzemelerin üstüne gezdirin.
    antep-tava-2
    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 60 dakika boyunca pişmeye bırakın.
    antep-tava-3
    Fırından aldıktan sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
    antep-tava-4
#05.07.2023 15:40 0 0 0
  • Gurme kentimiz Antep’ten, belki de Antep’in en pratik yemeği geliyor. Karşınızda ana yemeklerin en güzellerinden biri olan, enfes lezzetlerin bir tepside buluştuğu enfes bir tarif: Antep tava tarifi! Hazırlaması inanılmaz kolay ve pratik olan bu güzeller güzeli yemek vazgeçilmeziniz olacak. Yanına da bir bulgur pilavı yaptınız mı, lezzetine doyum olmaz bir hal alıyor.

    Hem hazırlaması çok zahmetsiz, hem de fırında piştiği için başında bekleme derdi yok. Ramazan sofralarına ya da kalabalık misafir ağırlayacağınız günlerin sofralarına da çok yakışacak türden bir tarif. Dilerseniz içerisine farklı baharatlar ekleyebilir, et miktarını da arttırabilirsiniz. Siz de kolayca ve çok lezzetli bir et yemeği hazırlamak istiyorsanız, Antep tava sizi bekliyor. Afiyetler olsun.
#05.07.2023 15:37 0 0 0
  • Lokantalarda bayılarak yediğimiz gerçek acılı ezme tarifi. İster kahvaltıda, ister 5 çayına, ister akşam yemeğinde ortaya, isterseniz et yemeklerinin yanına. Yapımı da çok kolay, 10 dakikada hazır.
    0
    Acılı Ezme Tarifi İçin Malzemeler
    Meze için:

    2adet büyük boydomates
    2adetkapya biber
    2adetsivri biber
    1adet orta boysoğan
    2dişsarımsak
    1tutammaydanoz

    Sosu için:

    1yemek kaşığıdomates salçası
    1yemek kaşığıbiber salçası
    1/2çay bardağızeytinyağı

    1yemek kaşığınar ekşisi
    1adetlimonun suyu
    1çay kaşığıtuz
    1çay kaşığısumak
    1çay kaşığıpul biber
    1çay kaşığıisot
    1tatlı kaşığıkuru nane
    Acılı Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?

    Domatesleri, biberleri, soğan ve sarımsağı ayrı ayrı robottan çekip bir kaba alın.
    Üzerine maydonozu ince kıyıp ekleyin, kenara alın.
    Ayrı bir kapta sos malzemelerini hazırlayın ve sebzelerin olduğu karışıma dökün.
    İyice karıştırıp servis tabağına alın. Afiyet olsun.
#04.07.2023 17:42 0 0 0
  • Lokanta Usulü Arnavut Ciğeri Tarifi Nasıl Yapılır?

    Ciğeri süzgeçe koyup kanının süzülmesi için bekletin.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim1
    Bir kap içerisine unu alın. Üzerine ciğerleri ekleyin ve tuz serpin.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim2
    Ciğerlerin her yerini una bulayın. Kevgir yardımıyla fazla ununu eleyin.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim3
    Kızgın yağda ilk olarak patatesleri kızartın.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim6
    Daha sonra ciğerleri ara ara karıştırarak kızartın. Ciğerleri en fazla 3-5 dk. pişirin. Bu süre yeterli olacaktır. Daha fazla süre kızartılması ciğerin sertleşmesine sebep olur.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim4
    Ardından kevgir yardımıyla fazla yağını süzdürerek bir tabağa alın.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim5
    Soğanı piyazlık doğrayın ve tuz ekleyip güzelce ovun. Maydonozları ince ince kıyın. Soğana maydanozu ve sumağı ekleyip karıştırın.
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim7
    Kızarmış patates, ciğer ve sumaklı soğanı bir tabakta buluşturun ve servis edin. Afiyetler olsun!
    lokanta-usulu-arnavut-cigeri-yapim8
#04.07.2023 17:30 0 0 0
  • Lokanta Usulü Arnavut Ciğeri Tarifi İçin Malzemeler

    500gramdana ciğeri(küp doğranmış)
    2adet büyük boypatates(küp doğranmış)
    1su bardağıun

    1çay kaşığıtuz

    Kızartmak için:

    1çay bardağısıvı yağ

    Sumaklı soğan için:

    1adetkuru soğan
    7-8dalmaydanoz
    1çay kaşığısumak
#04.07.2023 17:29 0 0 0
  • Bu tarif lokantalarda yediğiniz Arnavut ciğerlerinden farksız, hatta onlardan çok daha nefis! Sumaklı soğan ve patates kızartmasının eşlikçiliğiyle bugün sofralarınızı güzelleştirmeye geliyor. Üstelik tarifimizi bire bir uyguladığınızda yumuşacık lokum kıvamında ciğerler hazırlamış olacaksınız. Lokum gibi bir ciğer yapmak için en önemli püf noktası ciğeri yıkamamak ve en fazla 3-5 dakika kızgın yağda kızartmak. Bu püf noktalarına uyarak yapılan ciğerin çok lezzetli oluyor. Diğer detaylar için hadi sizi tarifimize alalım. Şimdiden ellerinize sağlık!
#04.07.2023 17:29 0 0 0
  • Ciğerin küçük parçalar halinde kesilip una bulandıktan sonra kızartılmasıyla oluşan bir yemek tarifi Arnavut ciğeri. Arzuya göre sıcak ya da soğuk olarak servis ediliyor, olmazsa olmazı sumaklı ve maydanozlu soğan salatası. Kimyonun ciğere yakıştığı bilinen bir gerçek olsa da limon sıkıp yemeği tercih edenler de var.

    Kızgın yağda kızartılarak hazırlanan ve belirli püf noktaları bulunan Arnavut ciğeri, iştah açan ve ağız sulandıran bir başlangıç ve ana yemek tarifi. Sizler de bu lezzetin tadına varmak isterseniz buyrun mutfağa! Daha önce böyle güzel bir et yemediğinize eminiz. Afiyet olsun!
#04.07.2023 17:28 0 0 0
  • Marinasyon sosunuzu başka bir yerde kullanmayın: Çünkü etten marine sosuna geçen bakteriler nedeniyle zehirlenme riski yaşayabilirsiniz.

    Eti asla dövdürmeyin: Çünkü satın aldığınız et bütün halinde kalabildiğinde ve kendi formları içinde kaldığında güzel olacaktır.

    Eti hemen servis etmeyin: Biliyoruz ki etiniz hazır diye sabırsızlanıyorsunuz ancak 5 dakika bekleyip eti öyle servis etmenizi öneriyoruz. Bunun nedeni de etin kendi suyunu hemen salmaya teşne olması. Tabağınızda yer alacak o kötü görüntüyü engellemek istiyorsanız eti az da olsa bekletin ve öyle servis edin.

    Marine ettiğiniz eti dondurmayın: Yani buz tutmasına izin vermeyin, eti buzdolabında marine edin. Böylece marinasyon sürecinden geçen eti sulandırmadan pişirebilirsiniz. Aksi halde etin üzerinde kalan buzlar etin tadını bozmaya neden olabilir.

    Marinasyon için kapanabilen poşetler kullanın: Ağzı klipsli poşetler marinasyonda daha rahat hareket etmenizi sağlar. Dilerseniz ete masaj yapabilir, dilerseniz çok hafif hareketlerle eti içinde döndürebilirsiniz.

    Marinasyon poşedinin içindeki havayı alın: Yine bakterilere karşı aldığımız bir önlem. Bildiğiniz gibi havayla temas eden bakteriler daha çabuk üreyecektir. Önlerini keselim!

    Marine ettiğiniz eşi yüksek ateşte mühürleyin:Daha önce sizlere kırmızı eti pişirirken mühürlemenin nasıl yapıldığını anlatmıştık. Etinizi iyi bir şekilde mühürleyerek en ideal pişirmeye ulaşın.
#04.07.2023 16:27 0 0 0
  • Mutfağınızda kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve en bilinen iki adet marinasyon sosu vardır. Bu soslar etin lokum gibi olmasına yardımcı olur. Ancak hazır olun, yalnızca marine soslarını hazırlayacağımız bir yazımız da olacak.

    Karabiber ve tuz marine sosu: Evdeki birkaç malzemeyle süper bir marine sosu hazırlamak elinizde. Ev ekonomisine katkıda bulunur, etlerinizi mis gibi yapar kendisi.

    Gerekli malzemeler şöyle: 1,5 yemek kaşığı kaya tuz, çeyrek yemek kaşığı sarımsak, 50 ml. su, 50 ml. zeytinyağı, 2 yemek kaşığı sirke, 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber. Hepsini karıştırın ve etinizi afiyetle marine edin. Yaklaşık 4-8 saat marine süresi yeterlidir.

    Balzamik sirke marine sosu: Bu sosu hazırlamak malzemeleri bir araya getirmek bakımından zor olabilir ancak hazırlanışı çok kolay. Ayrıca ete oldukça karakteristik bir lezzet veriyor. Yaklaşık 2 saat marine süresi yeterlidir.

    Gerekli malzemeler şöyle: Minik parçalara ayrılmış 2 adet orta boy soğan, 1 yemek kaşığı kurutulmuş kekik, çeyrek su bardağı soya sosu, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 2 yemek kaşığı balzamik sirke ve 80 ml. zeytinyağı. Hepsini karıştırın ve etinizi marinasyona uğurlayın. Yaklaşık 2 saat marinasyon yeterlidir.

    Etleriniz hazır. Şimdi gelelim marinasyona dair en önemli bilgilere.

    Marinasyonda neler yapılmalı, neler yapılmamalı?
#04.07.2023 16:27 0 0 0
  • Et nasıl marine edilir, marinasyon nedir ve nasıl yapılır merak edenleri hemen böyle alalım, işin tüm sırlarını en özel püf noktalarıyla anlatalım. Marinasyon, etin belirli bir süre boyunca tadını güzelleştirmek ve eti kıvamına getirmek amacıyla gerçekleştirilen daha çok asidik malzemelerle hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ya da limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde baharatlar ve özel yağlar da devreye girer.

    Aslında evde et marinasyonu yapmak o kadar da zor değildir. Yalnızca inanmanız ve malzemeleri hazırlamanız yeterli. Tabii bir de kırmızı eti nasıl seçeceğinizi bilmelisiniz. Kırmızı et seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sizlere daha önce de anlatmıştık.et nasıl marine edilir anlatmaya başlayalım
    İçindekiler
    Et nereden alınır?
    Marinasyon için hangi kırmızı eti seçmelisiniz?
    Kırmızı et nasıl marine edilir?
    En bilinen marine sosları nelerdir?
    Marinasyonda neler yapılmalı, neler yapılmamalı?Marine edebileceğiniz etler: Pançeta, bonfile, biftek, gerdan, mermer şeklinde alabileceğiniz steak etler. Bu etler marinasyonla birlikte efsane lezzetli olacaktır.

    Marine etmenize gerek kalmayan etler: Kemiksiz pirzola, kontrfile biftek, T-bone, NY strips, fileminyon. Bu etler kendiliğinden yeteri kadar lezzetli olan etlerdir. Marinasyona ihtiyaç duymaz.Eğer kırmızı et marine etmek istiyorsanız öncelikle yassı olacak etleri tercih etmeniz gerekiyor. Mermer görünümü de dediğimiz kalın, ele gelir ancak pürüzsüz şekilde kesilmiş etler de tercihiniz olabilir.

    Bu noktadan sonra marinasyon işlemine başlayabilirsiniz.

    Marine etmek için satın aldığınız eti bir buçuk parmak kalınlığında kesin: Bunun nedeni marine sosunuzun etin her yerine dağılabilmesi. Asidin etin içine işleyip kas yapısını rahatlatması gerekiyor. Kalın bir et kullanırsanız etin dışı marine olurken içine işlemeyecektir.

    Marine sosunuzu hazırlayın: Hazırlayacağınız marine sosuna göre olarak malzemeleri elde edin ve sırasıyla karıştırın. Neredeyse tüm marine sosları içinde asidik bir element bulundurur. Bu element ya sirke, ya limon ya da şaraptır. Ancak burada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir nokta var. Marinasyon sosunuz için çok yüksek oranda asidik element kullanmamak. Etin yapısını bozmaya neden olabilirsiniz.

    Marinasyon için temel sosları birazdan anlatacağız.

    Eti marinasyon kabına yerleştirin: Hazırladığınız eti bir poşet ya da kaba alın. Üzerine de marinasyon sosunu dökün. Sosun etin her tarafına geldiğine emin olun. Eğer marinasyon için fazla vaktiniz yoksa ete hafif bir şekilde masaj yaparak marinasyon sosunu yemesini sağlayabilirsiniz.

    Marinasyon sosundaki eti buzdolabına koyun: Kullandığınız marine sosuna bağlı olarak etin marinasyon süreci 2 saat ile 24 saat arasında olacaktır. Bu sürelere sadık kalın.

    Marinasyondan çıkardığınız eti afiyetle pişirin: Etiniz buzdolabında marine sosuyla bir güzel karıştı. Sıra geldi eti çıkarmaya. Eti paket ya da poşedinden çıkarırken üzerindeki marine sosunun akmasına izin verin ve hatta bir ya da iki kez çok hızlı olmayacak şekilde sallayın. Ardından etin oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Eğer farklı bir tarif uygulayacaksanız ve hemen pişirmeiz gerekiyorsa tarife sadık kalın.
#04.07.2023 16:27 0 0 0
  • Akçaabat Köftesi
    0
    Her lezzet yerinde yenince güzel. Sırf o nefis lezzeti tatmak için kilometrelerce yol aldıran tariflerden biri de hiç şüphesiz Akçaabat köftesi. Lezzetinin ünü tüm ülkeye yayılan bu köfte için yollara düşemiyorsanız, tarifi mutfağınıza getirdik.

    Bu nefis lezzeti evimize davet etmemiz kaçınılmazdı. Köftenin özelliği içerisinde 2 çeşit farklı kıyma kullanması ve baharatsız, yumurtasız oluşu. Az öz malzemeyle hazırlanabilecek en nefis köfte tariflerinden biri diyebiliriz onun için. Köftenin harcını ne kadar dinlendirirseniz lezzeti o kadar artacaktır. İçi sulu sulu kalması için döküm tavada pişirmenizi şiddetle öneririz. Yanında domates ve biber pişirmeyi unutmayın. Şimdiden ellerinize sağlık.
    Akçaabat Köftesi Tarifi İçin Malzemeler

    500gramdana kıyma
    100gramyağlı kuzu boşluk eti
    3-4dişsarımsak(rendelenmiş)
    1yemek kaşığıgaleta unu(ya da ekmek kırıntısı)
    1tatlı kaşığıtuz
    1çay kaşığıkarabiber

    Akçaabat Köftesi Tarifinin Püf Noktası

    İki ayrı kıymayı aynı anda çektirmek, fazla yağ ilave etmeden ideal köfteye ulaşmanıza yardımcı olur.
    Akçaabat Köftesi Tarifinin Pişirme Önerisi

    Dilerseniz fırının ızgara telinde 180 derecelik fırında da köftelerinizi pişirebilirsiniz.
    nasil-yapilir
    Akçaabat Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

    Yoğurma kabına tüm malzemeleri alın.

    5 dakika boyunca yoğurun.

    Avuç içi kadar parçalar koparıp elinizde bastırın. Bu şekilde hepsini hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirin. Ne kadar çok dinlenirse o kadar lezzetli olacaktır.
    Döküm tavada ya da normal tavada önlü arka pişirin.
    Yanına közlenmiş domates, biber ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
#03.07.2023 16:14 0 0 0
#03.07.2023 16:03 0 0 0
#03.07.2023 16:03 0 0 0
#03.07.2023 16:02 0 0 0
#03.07.2023 16:01 0 0 0
#03.07.2023 16:01 0 0 0
#03.07.2023 16:01 0 0 0
#03.07.2023 15:58 0 0 0