inşallah Kader imtihan salonu olan bu dünyadaki olaylardır.
insan yapmak istediği hayır ve şerri Allah c.c önceden bilir.imtihan olduğımuz bu dünyada sadece iyilik olsaydı imtihan olmazdı.sadece kötülük olsay dı yine imtihan olmazdı.
Allah c.c istiyene,dileyene,istediğini,dilediğini imtihan için vermektedir.kötü yolu seçenlerin yolunu açar,kapatır imtihan eder.
iyi yolda gitmek istiyeninde yolunu açar kapatır.samimi olup olmadığını kontrol eder.
Burada insanların kafasını aklını karıştıran :
1-Allah c.c nin olayları önceden bilmesi.
biz insan olarak bazı olayları önceden doğru tahmin edebilmekteyiz.o halde bizi yoktan var edenin tamamını önceden bilmesi çok çok doğaldır.çalışkan öğrencinin meslek sahibi büyük adam olacağını tahmin edebiliriz.acemi şoförün kaza yapacağını tahmin ederiz.örnekleri çoğaltmak mümkün.
2-önceden yazılı olması:
bir insanın yapacak olduklarının önceden yazılı olması 1. konuda açıklandığı gibi imtihandaki soru ve cevaplardır.insanlar insanları imtihan ederken imtihan sorularını ve cevaplarını da önceden belirlemektedir.herşeyi bilen Allah c.c
insanların kaderinin yazılı olması insanın iradesini yok saymak değildir. o iradenin yapacaklarının önceden kayıt edilmiş olmasıdır.
iradeyi yok saymak ile iradenin yapacaklarının önceden yazılı olması arasındaki ayrılığı anlamalıyız.
yani önceden kader yazısı iradeyi yok etmiyor.irade olmasa imtihan olmaz.
sen kendi özgür iradenle imtihan salonunda özgürce imtihan oluyorsun.sorulara ister şeytana uyarak ister Allah c.c ye uyarak cevap ver.ama bunların hepsini de yaratan Allah c.c dir.
işin en can alıcı hani püf noktası derler ya ana amaç da denir ya ana fikir de denir ya işte sonuç:
imtihan...imtihan..imtihan.
işte imtihan Kur'an ve sünnet ile olmaktadır.
Kaderi izahı yanlış oldu demiyorum.doğruya yakın izah etti.
ben bazı ilaveler yaptım.
ancak tv. lerde tağutu övmesine şahid olduğum için kardeşliğimiz konusunda ciddi şüphelerim var.
bugün heykellere selam verenler,saygı duranlar,kıyamda duranlar biraz düşünüp durumlarını gözden geçirmelidir.
Allah c.c yi de ilke ve inkilap yapanı da kabul eden münafık adını alır.
Allah c.c den başka kanun yapan yoktur.hüküm kopyan yoktur.
eşyayı yapan kullanma kılavuzunu yaptığı gibi bizi yaratan da bizim kullanma kitabını verdi.insanı kur'an ve sünnete göre kullanmayan idare etmeyen sapmıştır. islam dışıdır.
konuda ince bir Laik-demokratik dinin reklamı vardır.
Müslüman sadece islam dinini kabul eder. diğer dinleri sapıklık olarak görür.
türkiyede insanlar iki dinli , şirk koşarak müslüman olduğunu anlatıyorsa ilgili ayetleri ve sünneti incelemelidir.şirkin affı olmadığını öğrenmelidir.
çarçaf ifaden doğrudur.kur'an da izah edilen örtünme bizim için esas olmalıdır.
kardeş yazdıklarınız için bazı gerçekleri hatırlatmak zorundayım.
52 farz yazdın başka farz yokmu. bitti mi.?
senin de bunu alıntı yaptığını biliyorum.senin için yazmıyorum.bu konu yakın tarihimizde bize sokulmuştur.
Laik din mensupları islam dinimizi küçültmek için böyle 52 farzı çıkarmıştır.
islam dinimizin farzları Kur'an ve sünnetin tamamıdır.
6666 ayeti kabul etmek,sünneti kabul etmek farzdır.
ben size Allah c.c nin farz kıldığı binlerce konuda binlerce farz yazarım. bu yazdıklarım her defa eksik olacaktır.binlerce farzı daha eklesek yine binlerce eklemediğimiz farz çıkacaktır.
bunu için islam dinini doğru anlayanlardan olalım.