M.Kutsi Çil

M.Kutsi Çil

Üye
08.10.2008
Uzman Onbaşı
2.718
Hakkında

  • Konu: 100 kalori
    Eskiden etine dolgun kadınlar makbuldü.Şimdi sıfır beden olmaya çalışıyor hanımlar.Erkekler işin gırgırında,bazılarımız göbeği ile bile övünebiliyor."Göbeksiz erkek,balkonsuz eve benzer" diye.Son yıllarda bir de diyet çıktı başımıza.Millet yiyor içiyor,sonra da diyetisyene gidip,zayıflamanın yollarını arıyor.Kardeşim boğazınıza hakim olun.Günde 100 kalori noksan alın,100 kalori fazla harcayın.İşte size en güzel diyet,hem de parasız.Bu kıyağımı da unutmayın,herkese söylemem bu formulü.
#28.11.2008 14:36 0 0 0
  • Şu moda denen şeye gıcık oluyorum.Her sene,modaya uyacağız diye milyarlarca lirayı sokağa atıyoruz.İnsanın kendine yakışanı giymesi,bence modadır.Bu moda denen saçmalık,otuz kırk senede bir tekerrür ediyor.Bir ara padişah ikinci Mahmudun giydiği ayakkabılar modaydı,derken ortadan kalktı,birkaç sene önce baktım,yine milletin ayağında.Şu fakir milletin,modaya uyma merakı yüzünden harcadığı paralar ile neler yapılır neler.Ama olmaz,hanımlar beyler modaya uyacaklar.
#27.11.2008 21:11 0 0 0
  • Ispanaklı baklava mı olurmuş kardeşim,baklavanın adını da kötüye çıkarmayın,ağzımızın tadını bozdurmayın bize.
#27.11.2008 21:04 0 0 0
  • Namaz dinin direği,kabul de hangi namaz,bizim kıldığımız namaz mı.Biz nasıl kılıyoruz anlatayım,"Allahüekber" deyip ellerimizi bağlıyoruz,ama aklımız fikrimiz namaz hariç herşeyde,gören bizi namaz kılıyor sanıyor,ama seccadedeki bizim cismimiz,biz oradayız ama,ruhumuz kimbilir nerelerde,namazda iken aklımıza her şey geliyor,kaybolan eşyamızı bile namaz kılarken hatırlıyoruz.Hazreti Alinin ayağına ok saplanmış,çıkarmaya uğraşmışlar,canı yanmış,"Namaza durayım da öyle çıkarın"deyip namaza durmuş,oku çıkarmışlar,haberi bile olmamış.İşte namaz öyle kılınır.Yoksa bizim namazlarımız,namazdan başka herşeye benziyor,ama yina de "Allah kabul eder inşaallah" diyoruz.
#27.11.2008 20:59 0 0 0
  • Bu sayılanları yerine getiren veya uyan,kaç kişi bulabilirsin kardeşim,hepsini yerine getirebilen birilerini tanıyorsan,bize de tanıt da elini ayağını öpelim.
#27.11.2008 20:47 0 0 0
  • Bir kitapta okumuştum,alay etmeyi adet haline getiren kişi ile öte tarafta alay ediliyormuş.Bu kişi,hesabı görüldükten sonra,cennetin kapısına kadar gönderilip,tekrar geri çağırılıyor "Yanlışlık oldu" deniyor,sonra tekrar cennete doğru yollanıyor,yine geri çağırılıyor,bu böyle devam edip gidiyor.Ne derece doğru bilmiyorum,sizlerle paylaşmak istedim.
#27.11.2008 20:41 0 0 0
#27.11.2008 20:32 0 0 0
#27.11.2008 20:26 0 0 0