malzemeler:
2 kase süzülmüş yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı su
1 yumruk büyüklüğünde kıyma
1 tutam tuz
karabiber
1,5-2lt su
1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
hazırlanması:

1. kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapın. bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapın.

2. 1,5-2 litre suyu kaynatın. köfteleri atıp 5 dakika kaynatın. ardından şehriyeleri ekleyin. çorbanın altını kapatıp ılıtın.

3. 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı suyu çırpın. çorbadan kepçeyle azar azar aldığınız suyla yoğurtlu harcı ılıtın.

4. ılınan harcı karıştıra karıştıra tencereye ekleyin. karıştırarak kaynatın. kaynayınca altını kapatın. üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 394
favori
like
share
NaZ Tarih: 24.01.2009 00:40
ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 19.01.2009 18:58
Eline saglık Ayışığı.
MiSS-FENER Tarih: 16.01.2009 01:32
Teşekkürler Canım..