Fındıklı gül tatlısı

Son güncelleme: 22.05.2009 10:53
  • noimage
    FINDIKLI GÜL TATLISI
    2 su bardağı un
    1 su bardağı irmik
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı yoğurt
    125 gr margarin
    1 paket kabartma tozu
    1 fiske kırmızı gıda boyası
    içi için:
    1 kase fındık
    şerbeti için:
    4 su b. su
    4 su b. tozşeker
    yarım limon

    HAZIRLANIŞI:
    Karıştırma kabına yumaşımş margarini,sıvıyağı,
    yoğurdu alarak karıştırın.Üzerine un ve irmiği,
    kabartma tozunu, gıda boyasını ekleyin.
    Hepsini karıştırarak hamur kıvamına
    getirin.Hamuru açın ve bir bardak yardımı
    ile yuvarlaklar kesin. 3 yuvarlak hamuru
    birbiri üstüne binecek şekilde yanyana koyun.
    Bir defada yuvarlayıp ortadan ikiye kesip ters
    çevirin. Böylece 3 yuvarlak parçadan 2 gül
    şekli elde edeceksiniz.Ortalarına birer
    tane fındık koyun. Hamuru toplayıp tekrar
    tekrar açabilirsiniz. 170 derecede tatlımızı
    pişirin. ilk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk
    şerbetle buluşturun.
#22.05.2009 00:03 0 0 0
  • ellerine sağlık:)
#22.05.2009 00:07 0 0 0
  • Rica ederim tşkrler AYIŞIĞI gözlerinize sağlık....
#22.05.2009 10:53 0 0 0