PIRPIRIM ÇORBASı

Son güncelleme: 30.06.2006 22:38
  • MALZEMELER

    ½ kg semizotu
    ½ çay bardağı yeşil mercimek
    ½ çay bardağı nohut
    ½ çay bardağı kuru fasulye
    2 çorba kaşığı margarin
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı salça
    1 çay kaşığı tuz
    ½ çay kaşığı karabiber
    Sos malzemesi:
    2 çorba kaşığı tereyağı
    ½ çorba kaşığı un
    5 su bardağı su


    HAZIRLANIŞI

    Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
#19.10.2005 21:38 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:00 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.10.2005 22:35 0 0 0
  • TaRiFiNi BiZlErLe PaYlAsTIGiN iCiN tEsEkKüRlEr
#29.10.2005 12:41 0 0 0
  • Ellerine Emegine saglik tesekkürler
#13.11.2005 02:22 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:12 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 06:26 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:22 0 0 0
  • ellerine sağlık
#08.06.2006 14:39 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:38 0 0 0