MALZEMELER

½ kg semizotu
½ çay bardağı yeşil mercimek
½ çay bardağı nohut
½ çay bardağı kuru fasulye
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Sos malzemesi:
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çorba kaşığı un
5 su bardağı su


HAZIRLANIŞI

Nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatıp ayrı ayrı haşlayın. Başka bir tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, süzgeç ile başka bir kaba alın. Dipte kalan tortulu kısma un ve tuz ilave ederek biraz kavurun. Bir tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanı pembeleştirin. Üzerine daha önce hazırladığınız sosu , tuz ve salçayı ekleyip karıştırın, 5 su bardağı su ekleyin. Mercimeği ekleyip haşlayın. Daha sonra nohut ve fasulyeyi, yıkanıp doğranmış semizotunu da ilave ederek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 618
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 30.06.2006 23:38
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 15:39
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:22
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 07:26
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:12
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 13.11.2005 03:22
Ellerine Emegine saglik tesekkürler
Ates Bocegi Tarih: 29.10.2005 13:41
TaRiFiNi BiZlErLe PaYlAsTIGiN iCiN tEsEkKüRlEr
SU-PERISI Tarih: 28.10.2005 23:35
ellerine sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 23:00
Ellerine saglik