MALZEMELER

1 adet kereviz
1 baş soğan
Yarım kilo süt
1-2 tanekarabiber
2 bardak su
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar tuz
1 çay kaşığının ucuyla karabiber
1 yumurta sarısı
1 kutu krema


HAZIRLANIŞI

Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 588
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 01.07.2006 00:00
Ellerine Saglik
demet Tarih: 08.06.2006 17:42
teşekkürlerr
by_ufuk Tarih: 25.02.2006 01:04
Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 15:59
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 03:31
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
dostbildiklerim Tarih: 12.11.2005 23:06
Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
SU-PERISI Tarih: 06.11.2005 18:29
palşım için teşekkürler kardeş
Ates Bocegi Tarih: 30.10.2005 12:08
Tarif icin Tesekkürler
DeNiZKiZi Tarih: 28.10.2005 22:44
Ellerine saglik cok tesekkurler