KEREVIZ ÇORBASı

Son güncelleme: 30.06.2006 23:00
  • MALZEMELER

    1 adet kereviz
    1 baş soğan
    Yarım kilo süt
    1-2 tanekarabiber
    2 bardak su
    1 yemek kaşığı un
    Yeteri kadar tuz
    1 çay kaşığının ucuyla karabiber
    1 yumurta sarısı
    1 kutu krema


    HAZIRLANIŞI

    Yağ hafifçe kızdırılıp küp küp doğranmış kerevizler, ince ince doğranmış soğan 1-2 kez yağda çevrilir. Üzerine yarım kilo süt ve su ilave edilir ve 15-20 dakika pişirilir. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle içindeki malzeme parçalanır. Ilınan çorbadan bir kepçe alınarak un bir bulamaç haline getirilip (pürtüksüz olmalıdır) çorbanın içine ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatılır. Servis edileceği zaman krema ile çırpılmış yumurta ile havanda dökülmüş karabiberler ilave edilip bir taşım daha kaynatılıp servise sunulur. Arzuya göre tuz ilave edilir.
#19.10.2005 22:28 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:44 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 11:08 0 0 0
  • palşım için teşekkürler kardeş
#06.11.2005 17:29 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:06 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:31 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 14:59 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:04 0 0 0
  • teşekkürlerr
#08.06.2006 16:42 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 23:00 0 0 0