Malzemeler:
2 yumurta,
1 bardak süt,
yarım bardak su,
1 çay bardağından biraz az sıvıyağ ile sütlü harcınızı hazırlıyorsunuz.
Ispanaklı harcı
1 soğanı doğrayıp 250 gr. kıyma ile kavuruyorsunuz. yarım kilo ıspanağı doğrayıp ayrı bir tencerede haşlıyorsunuz. suyunu süzüp kıymaya ekliyorsunuz. tuz, karabiber ve pulbiberi de katıp iyice karıştırıyorsunuz. 4 yufkayı üstüste koyup altıya bölüyorsunuz. en üstteki yufkanın üzerine sütlü harçtan sürüp her bir üçgenin geniş kısmına bir kaşıktan biraz fazla ıspanaklı harçtan koyuyorsunuz. üçgenleri sarıp, gül şekli veriyor ve yağlanmış tepsiye diziyorsunuz. aynı işlemleri kalan 3 yufka için de yapıp böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüyor ve haşhaş serpiyorsunuz. 200C'de pişiriyorsunuz. [fırından çıkar çıkmaz üzerlerini diğer bir fırın tepsisiyle kapatırsanız börekleriniz kurumamış olur...]

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 473
favori
like
share
by_ufuk Tarih: 28.02.2006 21:00
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:29
diger adıda gül böreği galiba
liamsi Tarih: 21.02.2006 01:38
Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
masarac Tarih: 27.12.2005 23:13
Görüntüleride eklediğin iyi olmuş.Tarifi uygulamadan önce en azından ortaya nasıl birşeyin çıkacağını bilmiş oluyoruz
Ellerine sağlık
PALADAYI Tarih: 27.12.2005 10:16
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler
MyNiceWorld Tarih: 27.12.2005 00:38
[COLOR=orangered]Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun