Malzemeler :
2 çay bardağı irmik
1,5 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay bardağı erimiş tereyağ
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 çay bardağı)
(ben aida çay bardağı kullandım)

Şerbet için :
2.5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1/2 limon suyu
yapılışı

1) Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve irmiği yoğurma kabına koyup iyice karıştıralım. Üzerine kabartma tozu ve unu da eleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım. Isterseniz unun hepsini bir seferde katmayıp yavaş yavaş ekleyin ki kıvamı kaçırmayın.

2) Hamuru merdaneyle incecik açalım ve geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar keselim. Yuvarlakları 3-4 lü şekilde üst üste koyalım. Bir ucundan başayarak rulo yapalım ve tam ortasından keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve ortalarına birer parça ceviz koyalım.

3) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında tatlıların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

4) Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyalım. Kaynayıp şurup haline gelince limon suyunu sıkalım. Fırından çıkmış ılımış tatlıların üzerine sıcak şurubu dökelim. Tavsiyem yine şurubun hepsini bir seferde dökmeyelim ve tatlıalr şurubu çektikçe şurup ilave edelim.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 725
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:55
hariha görünüyor teşekkürler ablacım
umut_alin Tarih: 12.10.2007 06:57
saolasın
Serendipity Tarih: 11.09.2007 14:59
harika bir tatlıdır (ben çok severim )
teşekkürler su perisi
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:57
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:46
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
DİDEM Tarih: 03.04.2007 13:45
herkese tavsiye ederim harika bir tatlı
dagl!_04 Tarih: 21.03.2007 00:22
SU-PERISI tarifini yapmak yerine bize yapsana biraz gul tatlisini

ellerine saglik..