Gül Tatlısı

Son güncelleme: 08.02.2008 07:55
  • noimage

    Malzemeler :
    2 çay bardağı irmik
    1,5 çay bardağı yoğurt
    2 yumurta
    1 çay bardağı erimiş tereyağ
    1,5 çay bardağı sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 çay bardağı)
    (ben aida çay bardağı kullandım)

    Şerbet için :
    2.5 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı su
    1/2 limon suyu
    yapılışı

    1) Tereyağ, sıvı yağ, yumurta, yoğurt ve irmiği yoğurma kabına koyup iyice karıştıralım. Üzerine kabartma tozu ve unu da eleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayalım. Isterseniz unun hepsini bir seferde katmayıp yavaş yavaş ekleyin ki kıvamı kaçırmayın.

    2) Hamuru merdaneyle incecik açalım ve geniş ağızlı bir çay bardağıyla hamurdan yuvarlaklar keselim. Yuvarlakları 3-4 lü şekilde üst üste koyalım. Bir ucundan başayarak rulo yapalım ve tam ortasından keselim. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim ve ortalarına birer parça ceviz koyalım.

    3) Önceden 180 derece ısıtılmış fırında tatlıların üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

    4) Bu arada tencereye suyu ve şekeri koyalım. Kaynayıp şurup haline gelince limon suyunu sıkalım. Fırından çıkmış ılımış tatlıların üzerine sıcak şurubu dökelim. Tavsiyem yine şurubun hepsini bir seferde dökmeyelim ve tatlıalr şurubu çektikçe şurup ilave edelim.
#20.03.2007 15:40 0 0 0
  • SU-PERISI tarifini yapmak yerine bize yapsana biraz gul tatlisini :D

    ellerine saglik..
#20.03.2007 23:22 0 0 0
  • herkese tavsiye ederim harika bir tatlı
#03.04.2007 12:45 0 0 0
  • enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:46 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:57 0 0 0
  • harika bir tatlıdır (ben çok severim )
    teşekkürler su perisi
#11.09.2007 13:59 0 0 0
  • saolasın
#12.10.2007 05:57 0 0 0
  • hariha görünüyor teşekkürler ablacım
#08.02.2008 07:55 0 0 0