Kayseri Köftesi

Son güncelleme: 04.07.2006 23:35

  • Malzemeler
    İçindekiler Ölçü Miktar

    Ekmek (bayat) 2 orta dilim 60 gram
    Süt 1/2 çay bardağı 50 gram
    Soğan 1 orta boy 60 gram
    Maydanoz 1 demet 60 gram
    Kiyma 2 4/5 su bardağı 500 gram
    Yumurta 1 adet 50 gram
    Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
    Kara Biber 1 tatlı kaşığı 2 gram
    Kimyon 1 tatlı kaşığı 2 gram
    Yeni bahar 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Patates 5 orta boy 500 gram
    Sıvı yağ 4 yemek kaşığı 40 gram
    Domates 2 orta boy 275 gram
    Su (sicak) 1 su bardağı 200 gram


    Yapılışı
    Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini geniş bir kasede sütle ıslat. Soğanı soy, yıka, ince ince doğra. Maydanozu ayıkla, ince ince kıy, 1/3'ünü ayır. Soğan, maydanoz kıyma, yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve baharatı ekmeğe ekle, iyice yoğur. Oniki parçaya böl, yuvarla ve yassılt. Tepsiye yağı koy, ısıt. Patatesleri diz ve çevirerek hafifçe yumuşat, ocağı kapat, kalan tuzu serp. Köfteleri patateslerinin üzerine yerleştir. Domatesleri yarım santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra, köftelerin üzerine koy, suyu ekle. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 35-40 dakika pişir.
    Servis Önerileri

    Püf Noktalari (Ince Ayrıntılar):
    Besin Değeri
    (Yaklaşık 1 porsiyonun)

    Enerji 384 cal
    Protein 18 g
    Yağ 25.8 g
    Karbonhidrat 20,1 g
    Kalsiyum 51 mg
    Demir 2.53 mg
    Fosfor 205 mg
    Çinko 3 mg
    Sodyum 911 mg
    A Vitamini 864 iu
    Tiamin 0,22 mg
    Riboflavin 0,23 mg
    Niasin 5.47 mg
    C Vitamini 16 mg
    Kolesterol 100 mg


    Notlar


    Kayseri yöresinin etli yemeklerindendir Bazı yörelerde doğranan patatesler derin yağda kızartıldıktan sonra tepsiye dizilir. Ocak üstünde, kapalı, yayan bir tencerede de pişirilebilir.
#22.02.2005 00:41 0 0 0
  • Tesekkürler arkadasim ama ben yinede akcaabat köftesini tercih ederim
#03.03.2005 01:34 0 0 0
  • Saolasin ellerine saglik paylasimin icin....
#23.04.2005 17:55 0 0 0
  • Ellerine saglik
#24.04.2005 13:27 0 0 0
  • Çok Teşekkürler
#26.04.2005 14:58 0 0 0
  • Eline SağLıK
#27.04.2005 00:06 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadaşım
#03.05.2005 13:40 0 0 0
  • cok tsk ler ederim ellerinize saglik
#07.05.2005 01:42 0 0 0
  • trabzonluyum trabzon akcabat koftesi yiye yiye biktim bide bunu deniyelim eline saglik dostum
#08.06.2005 02:32 0 0 0
  • Kayseri yöresinin yemekleri güzel olur..
#06.09.2005 01:49 0 0 0
  • Ellerine saglik tesekkürler
#11.09.2005 19:42 0 0 0
  • Ellrine sağlık kardeşim
#21.09.2005 22:15 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 11:56 0 0 0
  • ElLeRiNe sAgLiK....


    TaRiF iCiN sAgOl
#15.10.2005 14:01 0 0 0
  • tarif icin saol
#11.11.2005 20:27 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 13:39 0 0 0
  • Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 00:43 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:42 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 22:50 0 0 0