Su Böregi ( Kayseriden )

Son güncelleme: 06.02.2009 17:04
  • Malzemeler
    4 Su bardağı elenmiş un

    4 Adet yumurta

    1 bardak yağ (sıvı yağ)

    Yeterince tuz

    1 bardak un (Açmak için)

    Yapılışı
    İÇİN HAZIRLANIŞI :

    Bir miktar sıvı yağda bol kıyılmış soğan kavrulur, sonra 250 gr.kıyma kavrulur sonra 1 çay kaşığı kırmızı biber, yarım çay kaşığı kara biber, 1 çay kaşığı tuz, gerektiği kadar maydanoz konulur. Bu iç arzuya göre peynirli yapılabilir.

    YAPILIŞI :
    1. Hamur tahtası üzerinde un elenir , ortası açılır. Dört yumurta, tuz ve biraz su konur, katıca bir hamur yoğrulur.

    2 Hamur çubuk şekline getirilir. Bezelere ayrılır. Yalnız alt kısmına gelecek yufka daha büyükçe tutulur . Bezelerin üzerlerinin kurumaması için yaş bir bezle örtülür , biraz dinlendirilir .

    3. Yufkalar aralarına un serpilerek oklava ile bir milimetre kalınlıkta açılır. Bir tencere içerisinde kaynamakta olan tuzlu suda birer dakika pişirilir. Büyükçe bir kevgirle ters yüz edilmiş delikli bir süzgeç üzerine konur. Bir bezle suyu alınır. Yağlanmış bir tepsiye ilk büyük yufka pişirilmeden tepsinin kenarlarını da kapsayacak şekilde yerleştirilir . Üzerine hafifçe eritilmiş yağ gezdirilir. Pişirilen yufkalar kırıştırılarak üzerine konur . Her konan yufkanın üzerine yağ gezdirilir. Böylece yufkaların yarısı döşenir. Arzu edilen iç peynir veya kıyma- her tarafına düzgünce yayılır. Kalan yufkalardan birisi bekletilir , diğerleri aynı minval üzere pişirilir, suyu alınır, kırışık olarak üzerlerine yağ dökmek suretiyle tepsiye yerleştirilir . En üste haşlanmayan yufka düz olarak konur. Üzerine bir yumurtanın sarısı ile az yağ karıştırılıp sürülür . Fırına verilir, pişirilir. Fırından çıkarılır. Yarım saat sonra alt üst edilir. istenilen parçalara kesilir.
#22.02.2005 00:44 0 0 0
  • teşekkürler arkadaşım...
#22.02.2005 14:23 0 0 0
#22.02.2005 17:26 0 0 0
  • Tesekkürler arkadasim olsada yesek
#23.02.2005 10:53 0 0 0
  • Sefa Aga yolun düşerse kayseriye bul beni ben sana suböreginin hasını yedireyim parmaklarını yemicen ama

    noimage
#23.02.2005 17:53 0 0 0
  • ellerine saglik arkadasim
#03.03.2005 01:33 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin arkadaşım
#25.09.2005 12:39 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 16:05 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:04 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:51 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:01 0 0 0
  • EllerINE SAglik...!

    TariF ICIn TeskKÜRLer
#12.10.2005 14:10 0 0 0
  • çok güzel olur eline sağlık
#13.12.2005 19:53 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 12:51 0 0 0
  • Harika tarifleriniz için teşekkür ederim.Ellerinize emeklerinize sağlık
#27.12.2005 23:56 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:15 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#01.03.2006 12:22 0 0 0
  • Tarifin için tesekkürler. Ellerine sağlık. İşte börek budur yaaaa
#12.12.2008 00:03 0 0 0
  • tarifin için teşekürler ellerine sağlık
#03.02.2009 08:15 0 0 0