Hamsili Börek

Son güncelleme: 03.02.2009 08:07
  • noimage

    Malzemeler:
    3 su b. un
    1 tatlı k. kabartma tozu
    1 tatlı k. tuz
    1 çorba k. yoğurt
    2 çorba k. sıvıyağ
    1 yumurta
    alabildiği kadar su

    İç harcı çin:

    Yarım kg. hamsi
    4 dal yeşil soğan
    1 tutam maydanoz
    1 tutam dere otu
    1 domates
    tuz, karabiber

    Kızartmak için için:

    Sıvıyağ


    Hazırlanışı:

    Hamuru için karıştırma kabıan 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın.Unun ortasını havuz açın ve içine 1 çorba kaşığı yoğurt,1 çorba kşığı sıvıyağ ve içine 1 adet yumurta kırın.Hamuru yoğurun.

    Daha sonra hamur merdaneile açın.Kare olarak hamuru kesin.İç harcı yarım kg.hamsiyi çok ince olarak kesin.4 dal yeşil soğanı,1 tutam dereotu ve maydanozu imce olarak kesin.Karıştırma kabına hamsileri,dereotu,maydanozu,küp kesilmiş domatesi ilave edin ve karıştırın.Hamurun içine hamsili iç harçtan ilave edin ve hamuru kapatın.Tavaya sıvıyağı alın ve sıvıyağda hamsili börekerli kızartın.
#10.01.2009 23:34 0 0 0
  • Emegine saglık Miss-fener.
#13.01.2009 16:48 0 0 0
  • tarifin için teşekürler
#03.02.2009 08:07 0 0 0