BULGUR İÇLİ BÖREK

Son güncelleme: 28.02.2006 22:24
  • BULGUR İÇLİ BÖREK

    noimage

    Malzemeler:
    - 3 adet yufka,
    - 200 gr. kıyma,
    - 1 çorba kaşığı margarin,
    - 1 adet kuru soğan,
    - 1 su bardağı ince bulgur,
    - 1 çay bardağı ceviz içi,
    - 1 çay kaşığı pulbiber,
    - Tuz, karabiber.

    Kızartmak İçin:
    - 3 adet yumurta,
    - 1 su bardağı galeta unu,
    - Sıvıyağ.


    Yapılışı:
    Margarini eritin. İçine ince doğranmış soğan ve kıymayı katıp kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru,
    iri çekilmiş cevizi, karabiberi, pulbiberi ve tuzu ilave edin. 2 dakika daha kavurduktan sonra altını
    kapatıp soğumaya bırakın. Yufkaların her birini 6 üçgen parçaya kesin. Geniş kısmına hazırladığınız
    içten koyup, rulo şeklinde sarın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp,
    kızgın sıvı yağda kızartın.

    Afiyet olsun.
#21.09.2005 21:24 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#27.09.2005 01:24 0 0 0
  • Ellerine saglik arkadasim
#27.09.2005 08:55 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 05:32 0 0 0
  • TeSSeKüRLeR eLLeRiNe SaGLiK aRKaDaSiM
#12.10.2005 05:05 0 0 0
  • Tarif icin
    Ellerine saglik!
#12.10.2005 13:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:20 0 0 0
  • Çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.Ellerinize sağlık

#27.12.2005 23:16 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#20.02.2006 23:50 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 21:01 0 0 0
  • ellerinize saglık
#28.02.2006 22:24 0 0 0