TERBIYELI ISKEMBE ÇORBASI

Son güncelleme: 30.06.2006 22:59
  • MALZEMELER
    500 Gr dana yada koyun işkembe
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Çorba kaşığı un

    Terbiye için
    3 Adet yumurta
    3 Kahve fincanı sirke
    6 Diş sarmısak
    1 Adet limon
    Kırmızıbiber
    Tuz


    HAZIRLANIŞI

    İşkembeyi temizleyin.
    Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın.
    Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
    Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
    İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
    Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
    Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
    Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
    Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
    Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
    Sarmısaklı sirke ile servis yapın.


    TERBİYENİN YAPILIŞI

    Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
    Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
    Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.
#19.10.2005 21:09 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:05 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.10.2005 22:18 0 0 0
  • Ellerine saglik
#30.10.2005 10:26 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:54 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:28 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 14:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:05 0 0 0
  • ellerine sağlıkkk
#08.06.2006 16:40 0 0 0
  • ellerine sağlıkkk
#08.06.2006 16:41 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:59 0 0 0