MANTıLı ÇORBA

Son güncelleme: 23.05.2006 17:15
  • MALZEMELER

    1 su bardağı un
    yarım paket margarin
    150 gr yağsız kıyma
    1 su bardağı nohut
    1 baş soğan
    1 su bardağı aşurelik buğday
    1 çorba kaşığı kurü nane
    10 bardak su
    1 yumurta sarısı
    tuz, karabiber, kırmızıbiber


    HAZIRLANIŞI

    Aşurelik buğdayı suda ıslatın. Nohutu, diğer bir kapta tuzlu suya yatırın.
    Tencerede yağı erittikten sonra 10 bardak su koyup kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra süzdüğünüz buğdayı içine katın. Nohutu bir başka kapta, 20 dakika kadar haşlayıp süzün ve onu da buğdaylara ekleyin. Onlar pişerken bir yumurta sarısı, biraz tuz, biraz suyla, hamur tutun. Nemli bez altında dinlendirip, kıymaya ince çentilmiş soğan, tuz, karabiber katıp yoğurduktan sonra hamuru açıp kare kare bölün. Içlerine nohut büyüklüğünde kıyma koyup, dört ucunu yukardan büzün, Nohut ve buğday yumuşayınca mantıyı da tencereye atarak 20 dakika kadar kaynatın. Naneli, kırmızıbiberli kızgın yağı da ekleyerek servis yapabilirsiniz.
#19.10.2005 22:03 0 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 21:52 0 0 0
  • ya çorbaları çok everim tabiki tüm yemek çeşitlerini tşk
#28.10.2005 21:54 0 0 0
  • Tarif icin Tesekkürler
#30.10.2005 10:58 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:24 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:37 0 0 0
  • Ellerine sağlık,teşekkürler.
#11.01.2006 00:40 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#25.02.2006 18:09 0 0 0
  • paylaşımların için teşekkürler
#01.03.2006 18:20 0 0 0
  • ellerine sağlık, teşekkürler
#23.05.2006 17:15 0 0 0