İŞKEMBE ÇORBASı

Son güncelleme: 30.06.2006 22:28
  • MALZEMELER

    1 adet dana işkembesi
    1 adet yumurta
    yarım limon
    sarmısak
    sirke
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sannısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.
#19.10.2005 22:31 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:43 0 0 0
  • PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
#30.10.2005 11:13 0 0 0
  • ellerine sağlık kardeş
#06.11.2005 17:28 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:07 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:26 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 15:00 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:04 0 0 0
  • ellerine sağlıkk
#08.06.2006 16:44 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.06.2006 22:28 0 0 0