DOVGA (AZERI YOĞURT ÇORBASı)

Son güncelleme: 26.11.2022 11:32
  • MALZEMELER

    1 adet yumurta
    1,5 yemek kaşığı un
    2 yemek kaşığı pirinç
    3 su bardağı yoğurt
    6 su bardağı su
    1 bardak haşlanmış nohut
    1/2 demet ispanak
    1/2 demet nane
    1/2 demet dereotu
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Yumurtayı, unu, pirinci, yoğurdu bir tencerede iyice karıştırınız ve üzerine yavaş yavaş tüm suyu ilave ediniz,(yoğurtun koyu ayran kıvamına gelmesi gerekiyor), sonra normal ateşte elinizi bırakmadan tahta kaşıkla kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynadıktan sonra ateşini kısınız, tam haşlanmış nohutunuzu ve tuzunuzu ekleyiniz ve pismeye bırakınız. Pirinci piştikten sonra ince kıyılmış yeşillikleri ilave edip bir taşım daha kaynatınız.
#19.10.2005 22:49 1 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:37 0 0 0
  • PaYlAsImLaRiN IcIn TeSeKküRlEr
#30.10.2005 11:39 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#06.11.2005 15:43 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#12.11.2005 22:14 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:17 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 15:15 0 0 0
  • teşekkürler ellerinize sağlık
#13.01.2006 21:14 0 0 0
  • teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 19:14 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 02:16 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#26.11.2022 11:32 0 0 0