BOLU TARHANA ÇORBASı

Son güncelleme: 25.02.2006 00:19
  • MALZEMELER

    100 gr yağsız kıyma
    150 gr köy tarhanası
    1 adet iri domates
    1 çorba kaşığı tereyağ
    2 kg et suyu veya su
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Tarhanayı bir bardak et suyu veya su ile iyice karıştırıp 20 dakika kadar ıslatıp, bekkletin. Sonra ince bir süzgeçten geçirip, süzün. Bir tencerede kaynamış et suyuna tarhanayı karıştırarak ilave edin ve kaynatın.Küçük bir tencerede kıymayı tereyağında 3-4 dakika kavurun. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra çekirdeklerini çıkartıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave atın. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra domatesli kıymayı çorbanın içine katın. On dakika kadar ağır ateşte pişirip servis yapın.
#19.10.2005 22:56 0 0 0
  • TaRiF iCiN sAgOL Ellerine saglik
#28.10.2005 18:50 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler
#28.10.2005 21:35 0 0 0
  • Ellerine Emegine Saglik Tesekkürler
#13.11.2005 03:21 0 0 0
  • emeğine sağlık kardeş
#14.11.2005 20:22 0 0 0
#17.11.2005 11:05 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:05 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 06:28 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol,ellerine sağlık
#25.02.2006 00:19 0 0 0