Tavuklu Biberli Keşkek

Son güncelleme: 31.07.2022 12:23
  • Malzemeler :

    1 adet bütün Tavuk (8-9 kemikli Tavuk)

    2 su bardagi asurelik Bugday

    50 g. margarin tuz

    karabiber, pul biber


    Hazırlanışı:

    Asurelik bugdayi aksamdan suda bekletin. Suyunu süzüp yikayin tencereye aktarin ve üzerine 10 su bardagi su ekleyin.

    Bugdaylar iyice yumusayincaya kadar pisirin 30-40 dakika, genis ve kenarlari yüksek firin tepsisine aktarin. Tavugu iri parcalar halinde dagitmadan parcalayin, tuz karabiber ekleyip 6 su bardagi su ile haslayin 15 dakika.

    Tavugu suyu ile birlikte bugdaya ilave edin ve karistirin. Keskegi 5 dakika önce 175 derecede isittiginiz ve alt üst ayarli firinda 1 saat kadar pisirin.

    Üzerine yagda pisirdiginiz pul biberi gezdirin.


    alıntı
#05.11.2009 14:15 1 0 0
#02.06.2021 12:34 0 0 0
#31.07.2022 12:23 0 0 0