Cevizli Sarma Baklava

Son güncelleme: 30.11.2009 22:33
  • Cevizli Sarma Baklava - Cevizli Sarma Baklava Tarifi

    noimage

    Malzemeler :
    1 çay b. süt
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. yoğurt suyu
    1 yumurta
    2 çorba k. sirke
    yarım p. kabartma tozu
    alabildiği kadar söke un

    Açmak için:

    mısır nişastası

    İç harcı için:

    1 kase ceviz

    Üzeri için:

    100 gr. tereyağı
    yarım çay b. sıvıyağ

    ŞERBETİ İÇİN:
    6 su b. toz şeker
    5 su b. su
    1 dilim limon



    Hazırlanışı :
    Karıştırma kabına 1 çay bardağı süt,1 çay bardağıı sıvıyağ,1 çay bardağı yoğurt suyu ,1 adet yumurta ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2 çorba kaşığı sirke,yarım paket kabartma tozu ilave edin ve karıştırın.Üzerine 11 çorba kaşığı söke un ilave edin ve hamuru yoğurun.Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha sert olmalıdır.Hamuru 25 adet bezeye bölün.

    Hamurun bezelerini tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile açın.Daha sonra her 12 adet açılmış hamurlaru üst üste getirin.Tekrar merdane ile uzun ve geniş bir hamur açın.Diğer kalan 12 adet hamru da aynı şekilde üst üste getirip açın.
    Üzerlerine ceviz parçaları ilave edin.Daha sonra hamuru rulo yapın ve verev şeklinde hamuru kesin.Fırın tepsisine sarma baklava hamurunu dizin.Üzerine eritilmiş tereyağı sürün.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye 6 su bardağı toz şekeri alın.Üzerine 5 su bardağı su ve 1 dilim limon ilave edip şerbeti kaynamaya bırakın.Şerbeti soğumaya bırakın.Fırından tatlıyı çıakrtın ve üzerine ılık olan şerbeti dökün.
#30.11.2009 22:33 0 0 0