Begendili Kebap

Son güncelleme: 20.03.2006 23:24
  • Begendili Kebap

    Malzemeler:

    6 adet Patlıcan
    3 çorba kaşığı Tereyağı
    3 kahve fincanı Un
    2 su bardağı Süt
    1 çay bardağı Kaşarpeyniri
    1 adet Limon
    750 gr. Kuzu kuşbaşı
    1 adet Kuru soğan
    1 çorba kaşığı Salça
    2 adet Domates
    5 su bardağı Su
    Baharat
    Tuz


    Yapilisi:

    Patlıcanları 3-5 yerinden bıçağın ucu ile delin.
    Bütün olarak közleyip sıcakken soyun ve kararmaması için limonlu suyun içine bırakın.
    2 çorba kaşığı yağı eritip unu ekleyin.Çırpma teli ile 3-4 dakika orta ateşte karıştırın.
    Soğuk sütü ilave edin ve karıştırın. 5-6 dakika pişirdikten sonra, patlıcanları doğrayıp ezerek iyice sıkın ve sosa ilave edin.
    Tahta spatula ile karıştırıp tuz ve peyniri ilave edin.
    Bir çorba kaşığı tereyağını eritip etleri ilave edin. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Soğanı ekleyip kavurun.
    Salçayı ilave edip 1 dakika sonra un ve domatesi ekleyerek karıştırın.
    Tuz ve baharat ilave edip pişmeye bırakın.
    Hazırladığınız beğendiyi servis tabaklarına paylaştırın etleri de beğendinin üzerine paylaştırın.
    Arzu ederseniz üzerini közlenmiş sivri biber ve domateslerle süsleyip sıcak olarak servis yapın.
#24.11.2005 00:42 0 0 0
  • emeğine sağlık kardeş
#25.11.2005 14:15 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 17:18 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:37 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:34 0 0 0
  • Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
#20.03.2006 23:24 0 0 0