Firinda Ispanakli Patates

Son güncelleme: 03.07.2006 13:08
  • MALZEMELER
    1 kg Patates
    1 kg ıspanak
    1 Kavanoz Konserve Mantar veya 250 gr. Taze Mantar ( tercihan konserve mantar )
    100 gr Kaşar Peyniri
    miktarı isteğe bağlı acı pul biber, tuz, karabiber ve fesleğen
    yarım su bardağı sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI
    Önce patatesler bol suda haşlanır ve kabukları soyulur, daha sonra bu patatesler halka halka doğranarak (baş parmak kalınlığında) bir Borcam tepsiye yanyana dizilir. Diğer taraftan bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve çok iyi yıkanıp ince ince doğranmış ıspanaklar bu yağda öldürülür. Ispanaklar biraz kavrulduktan sonra yıkanmış mantarlar küçük küçük doğranarak ıspanakların içine atılır ve iki bardak su ilavesiyle pişmeye bırakılır. Bu arada pişen ıpanak ve mantarımızın içine baharatlarımızı katabiliriz. Son olarak ıspanak ve mantar karışımı Borcamın içindeki patatesleri üzerine yayılır ve üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek 200dercede ısınmış olan fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirilir.
#24.12.2005 20:47 0 0 0
  • bunu mutlaka deneyeceğim güzele benziyor
#24.12.2005 21:02 0 0 0
  • ellerine saglık teşekkürler :cubuk:
#25.12.2005 11:49 0 0 0
  • Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
#28.12.2005 01:56 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler
#29.12.2005 16:22 0 0 0
  • paylaşımlarınız için teşekkürler elinize sağlık
#08.01.2006 21:33 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim sağol
#11.01.2006 10:16 0 0 0
  • saol
#11.01.2006 12:31 0 0 0
  • noimage
    teşekkürler, ellerine sağlık
#21.02.2006 16:47 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
#24.02.2006 21:44 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#04.03.2006 23:49 0 0 0
  • teşekküreler
#03.07.2006 13:06 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 13:08 0 0 0