Fırın sütlaç

Son güncelleme: 05.03.2006 17:55
  • noimage

    Malzemeler:
    1 litre süt
    1 su bardağından biraz az pirinç
    2 su bardağı su
    2,5 yemek kaşığı nişasta
    1,5 su bardağı şeker

    Yapılışı:
    Pirinci yıkayıp, 2 bardak su ile kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. (piriçlerin iyice kabarmış olması lazım) Soğuk sütü, şekeri ve 1 çay bardağı suda erittiğiniz nişastayı ekleyin. Karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Fırına dayanıklı kaselere boşaltıp yarım saat kadar üzerinin kabuk tutmasını bekleyin. (Hemen fırına koyunca henüz kabuk tutmayan sütlaçlar kabarıp tepsiye taşıyor, bizzat tecrübe edilmiştir.)
    Fırının mümkünse sadece üst ısıtıcısını çalıştırın. Benim fırınımın altı üstü ayrı ısınmadığı için üst tarafına daha yakın bir şekilde tepsiyi yerleştiriyorum. Fırın tepsisinin dibine 1 -2 parmak su koyup, kaseleri tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üstlerini kızartın. Fırından çıkarıp 2 saat kadar oda sıcaklığında beklettikten sonra isterseniz hemen yiyin, isterseniz buzdolabında bekletip yiyin.
#27.12.2005 13:44 0 0 0
  • ellerine sağlık teşekkürler
#27.12.2005 16:06 0 0 0
  • ellerine sağlık
#28.12.2005 19:10 0 0 0
  • Teşekkürler.Ellerine ,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 23:25 0 0 0
  • Ellerine saglik paylasimin icin cok tesekkurler
#15.01.2006 09:20 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler
#15.01.2006 13:11 0 0 0
  • Tarifleriniz için çok teşekkürler ellerinize sağlık
#10.02.2006 00:34 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:59 0 0 0
  • Teşekkür ederim ellerine sağık
#05.03.2006 17:55 0 0 0