Köz Patlıcanlı Karnıyarık

Son güncelleme: 06.06.2010 10:13
  • Köz Patlıcanlı Karnıyarık - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Tarifi - Köz Patlıcanlı Karnıyarık Yapılışı - Sebze Yemek Tarifi

    Malzemeler :
    6 Patlıcan
    300 Gr. Kıyma
    1 Soğan
    2 Diş Sarımsak
    1 Çorba K. Domates Salçası
    1 Tatlı K. Biber Salçası
    3 Biber
    5 Domates
    1 Tutam Maydanoz
    Sıvıyağ
    Tuz
    Değirmen Karabiber

    Pilavı İçin:
    2 Su B. Pirinç
    3 Çorba K. Arpa Şehriye
    1 Çorba K. Tereyağı
    Sıvıyağ
    Tavuk Suyu
    Tuz

    Hazırlanışı
    Patlıcanları közleme aparatında, yarı kıvamda közleyin. Ocak üzerinde ya da fırında da közleyebilirsiniz. Ocağın en büyük gözünde yüksek ısıda közleyin. Kabuklarını soyun. Fırın kabına dizin ve hepsini boydan tamamen açılmayacak şekilde yarın. Soğanı, sarımsağı doğrayın. Tencereye sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın. Kavurduktan sonra kıymayı ilave edin.

    Biberi ve salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak doğranmış domatesi ekleyip karıştırın. Sıcak suyunu da ekleyip sos kıvamına getirin. Ardından süzgeçle süzün ve suyunu sos yapmak üzere ayırın. Süzülen iç harcı tekrar havasına alın. Doğranmış maydanozu da koyup karıştırın.

    İç harcı da patlıcanların içine paylaştırın. Üzerlerine doğranmış domates ve biberlerden yerleştirin. Süzgeçle ayırdığınız iç harcın suyunu kepçeyle patlıcanların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

    Pilavını hazırlarken; tereyağını tencerede eritin. Arpa şehriyeyi, pirinci kavurun. Tavuk suyunu ve yeteri kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu da atın. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pilav pişince baton kek kalıbına alın. Servis tabağına ters çevirin. Karnıyarıkları da yanına yerleştirip servis edin.
#30.05.2010 14:10 0 0 0
  • Tşkler..

    Emeqine saglık :)
#06.06.2010 10:13 0 0 0