Malzemeler :
1 Çay B. Yoğurt Suyu
1 Çay B. Süt Ve Sıvıyağ Karışımı
1 Yumurta
1/4 Limon Suyu
1 Tatlı K. Kabartma Tozu
1 Fiske Tuz
Aldığı Kadar Söke Un
Açmak İçin:
Nişasta
Ara Katları İçin:
Yerfıstığı
Üzeri İçin:
1 Çay B.Sıvıyağ
100 Gr Tereyağı
Şerbeti İçin:
5 Su B.Su
5 Su B. Tozşeker
1 Dilim Limon
Hazırlanışı
Karıştırma kabına yoğurt suyunu ve yumurtayı koyup çırpın. Süt, sıvıyağ karışımını ve tuzunu ilave edip çırpmaya devam edin. 8 yemek kaşığı (tepeleme olsun) unu, kabartma tozunu ve limon suyunu ekleyin.
Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru rulo yapın ve 36ya bölün. Nişasta serperek fincan tabağı kadar açın. 12şer olarak ayırın ve üstüste koyup açın. Toplam 3 parça elde edeceksiniz. Tepsiyi yağlayın ve üzerine ilk parçayı yerleştirin.
Çekilmiş yer fıstığının yarısını içine serpin. 2. parça hamuru da üzerine alın. Kalan fıstığı üzerine dökün. Son parça hamuru da yerleştirip kenarlarını da kapatın. Bıçakla dilediğiniz şekilde kesin. Tereyağını eritin ve sıvıyağla karıştırın. Baklavanın üzerine kuru yer kalmayacak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Şerbet malzemelerini kaynatın. Sıcak tatlıya soğumuş şerbeti dökün.