Asrarlı Sütlaç

Son güncelleme: 28.07.2010 20:28
  • Asrarlı Sütlaç Tarif - Ttalı Tarifleri - Sütlaç Tarifi


    Malzemesi:
    1 lt süt
    1 çay bardağı pirinç
    Zerde Malzemeler:
    1 çay bardağı pirinç
    3/4 su bardağı şeker ( 3'e bölünecek )
    3 bardak su

    Hazırlanışı:
    Kaynayan süte yıkanmış pirinç eklenir. Kısık ateşte arasıra karıştırılarak yaklaşık bir saat pişirilir. Koyulaşan pirinç iyice açılınca ateşten alınır. Sütlaç, kaseleri yarım dolduracak şekilde paylaştırılır. Soğumaya bırakılır.
    Zerde Yapılışı:
    Kaynayan suya şekerin üçte biri ve iyice yıkanmış pirinç eklenir. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar pişirilir. Pirinçler biraz açılınca şekerin diğer üçte biri eklenir. Pişirmeye pirinçler iyice açılıp yumuşayınca kadar devam edilir. Kalan şeker de eklenir. Zerde koyu bir kıvama erişince, önceden hazırlanıp soğutulmuş sütlaçların üzerine eklenir.
#28.07.2010 20:28 0 0 0