Kamelya Çorbası

Son güncelleme: 23.05.2006 14:45
  • Malzeme

    - 1/2 kg iç bezelye
    - 2 yemek kaşığı Sana
    - 2 orta boy soğan
    - 2 orta boy patates
    - 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
    - 15 bardak su veya et suyu ( konserve bezelye ise 10 bardak su )
    - 2 çorba kaşığı un
    - 1 limon suyu
    - 2 yumurta
    - 1/4 tavuk
    - 1 kahve fincanı krema
    - Tuz

    Hazırlanışı

    Bir tencereye 2 kaşık Sana yağını koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika sote edin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha sote edin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.
    Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın.
    Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra püre makinasından veya blendırdan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.
    bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi alıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerinide katıp bir taşım kaynatın.
    rzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.
    Not:Taze bezelye bulamadığınız zaman yarım kg konserve veya dondurulmuş bezelye kullanabilirsiniz. Kereviz yoksa kurutulmuş kereviz yaprağını çorbanın suyuyla birlikte ilave edin.
#29.03.2006 20:47 0 0 0
  • Tariflerin için sağol
#06.04.2006 22:01 0 0 0
  • ne kadar çok malzemesi var yaanoimage
#08.04.2006 19:20 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.04.2006 09:40 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler,eline sağlık
#23.05.2006 14:45 0 0 0