Tavuklu Karnıyarık

Son güncelleme: 09.09.2010 12:42
  • Tavuklu Karnıyarık Tarifi - Tavuklu Karnıyarık Yapılışı - Tavuklu Karnıyarık Malzemeleri

    malzemeleri

    * 1 kilogram patlıcan
    * 1 adet tavuk göğsü
    * 2-3 adet domates
    * 2-3 adet sivri biber (çarlıston da olabilir)
    * 1 büyük soğan
    * Tuz
    * Karabiber
    * Nar ekşisi
    * Kekik

    Tavuklu karnıyarık tarifi

    Patlıcanlar alacalı olarak soyulup,tuzlu suda bekletilir.Daha sonra her tarafı zeytinyağa bulanıp fırın tepsisine dizilir. Önceden 200 dereceye ısıtılan fırında közlenir.İçini hazırlamak için önce tavuk etini keskin bir bıçakla kıyma haline gelene kadar kesiyoruz.(rondayla yapmadım çünkü macunlaşıyor)Tavaya zeytinyağı koyup içine tavuk parçalarını atıp 2 dakika harlı ateşte kavurun,içine yemeklik doğradıgımız soğanları koyup şoyle bir altus ettikten sonra önce tane kekik,nar ekşisi,karabiber ve tuz ilave edip 2dk.daha kavuruyoruz,ardından ince dogranmiş biberleri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.Ardından kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmiş domatesleri ilave pişmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra önceden közleyip hazırladığımız patlıcanların ortalarını çatal yardimiyla açıp harcını koyuyoruz.Üzerine domatesle süsleyip salçalı su ilave ederek ocakta kapağı kapalı şekilde domatesler pişene kadar orta ateşte
    pişirip sıcak olarak servis yapılır.Yaninda pilav ya da marul salatası olabilir. AFİYET OLSUN

    Ayşegül Başarı
#31.08.2010 20:20 0 0 0
  • Oglen yemegine hazirladim, SUPER oldu. Paylasim icin tesekkur ediyorum..

    Not. Tavuk gogsunu et makinasinda gecirerek kiyma yaptim, ayrica maydonuzda ilave ettim..
#09.09.2010 12:42 0 0 0