Baharatlı Etli Bamya

Son güncelleme: 08.10.2010 09:57
  • Baharatlı Etli Bamya Tarifi - Baharatlı Etli Bamya Etli Bamya Yapılışı - Nasıl Yapılır - Baharatlı Etli Bamya Pişirme Süresi

    İçindekiler:
    500 Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
    500 gr bamya (temizlenmiş)
    1 çorba kaşığı kişniş tohumu
    2 çorba kaşığı köri
    1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu
    2 diş büyük boy sarmısak (ince kıyılmış)
    1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
    1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
    300 ml su
    2,5 çorba kaşığı esmer tozşeker
    2 çorba kaşığı domates püresi
    4 çorba kaşığı zeytinyağı
    500 gr taze patates (yıkanmış, 2`ye bölünmüş)
    2 adet çubuk tarçın
    3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
    2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
    Tuz (arzu edilen miktarda)

    Tarif:
    • Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün.
    • Sarmısak, baharat karışımı, pul kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın. Etleri katıp, iyice karıştırarak her taraflarını bulayın.
    • Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın.
    • Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5 dak. pişirin ve bir tabağa alın.
    • Kalın dipli yayvan bir tencerede kalan yağı ısıtıp, patatesleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, hafif altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
    • Etleri, şekerli suyu, çubuk tarçını ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve 10 dak. pişirin.
    • Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayıp, etler pişinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak. daha pişirin.
    • Üzerine ceviz serperek servis yapın.
#08.10.2010 09:57 0 0 0