Baharatlı Etli Bamya Tarifi - Baharatlı Etli Bamya Etli Bamya Yapılışı - Nasıl Yapılır - Baharatlı Etli Bamya Pişirme Süresi
İçindekiler:
500 Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı
500 gr bamya (temizlenmiş)
1 çorba kaşığı kişniş tohumu
2 çorba kaşığı köri
1,5 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 diş büyük boy sarmısak (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı taze zencefil (rendelenmiş)
300 ml su
2,5 çorba kaşığı esmer tozşeker
2 çorba kaşığı domates püresi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
500 gr taze patates (yıkanmış, 2`ye bölünmüş)
2 adet çubuk tarçın
3 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı ceviz (iri dövülmüş)
Tuz (arzu edilen miktarda)
Tarif:
• Kişniş tohumu, köri ve rezene tohumunu birlikte dövün.
• Sarmısak, baharat karışımı, pul kırmızıbiber, zencefil ve tuzu iyice karıştırın. Etleri katıp, iyice karıştırarak her taraflarını bulayın.
• Su, esmer şeker ve domates püresini karıştırın.
• Zeytinyağının yarısını ısıtıp, etleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, hafif kahverengi oluncaya kadar, yaklaşık 5 dak. pişirin ve bir tabağa alın.
• Kalın dipli yayvan bir tencerede kalan yağı ısıtıp, patatesleri katın. Orta ateşte ve karıştırarak, hafif altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
• Etleri, şekerli suyu, çubuk tarçını ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve 10 dak. pişirin.
• Bamyaları katıp, sebzeler yumuşayıp, etler pişinceye kadar, yaklaşık 10-15 dak. daha pişirin.
• Üzerine ceviz serperek servis yapın.