Cevizli Milföy Baklavası

Son güncelleme: 17.01.2011 21:31
  • cevizli milföy baklavası tarifi - cevizli milföy baklavası nasıl yapılır - cevizli milföy baklavasının yapılışı

    Malzemeler:

    20 adet milföy hamuru,
    Yarım su bardağı dövülmüş ceviz,
    1 yemek kaşığı toz şeker,
    1 yumurta,( sarısı ve beyazı ayrılacak).

    Şerbeti İçin:

    2 su bardağı su,
    2,5 su bardağı şeker,
    Yarım limon.

    Yapılışı:

    Bir kasenin içinde ceviz ve şekeri karıştırılır. Milföy hamurlarının bir kenarına cevizli karışımdan biraz koyulur. Rulonun birleştirileceği uç kısma yumurta beyazından sürülüp sarılır. Sarılan rulolar 4 parçaya ayrılıp, fırın tepsisine sıralanır. Üzerlerine yumurtanın sarısı gezdirilip üstleri kızarana dek pişirilir. Milföyler pişerken şerbeti hazırlanır. Şerbeti kaynatıp ocaktan almadan biraz önce yarım limon sıkılır. Fırından çıkarılan sıcak milföylerin üstüne, ocaktan yeni indirilen şerbeti gezdirilir.
#17.01.2011 21:31 0 0 0