Nişe Helvası

Son güncelleme: 14.04.2011 19:59
  • Nişe Helvası - Gülay Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep


    noimage

    Malzemeler:
    1 çay bardağı üzüm pekmezi
    250 gr buğday nişastası
    2,5 su bardağı su
    1 çay bardağı toz şeker
    400 gr ceviz içi
    1 çay bardağı sıvı yağ
    2 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı:
    Üzüm pekmezi ve yağlar teflon tencereye boşaltılarak ateşe konur. Pekmez ile yağ iyice karışana kadar ateşte pişirilir. Nişasta ile su iyice yoğrulduktan sonra pişen pekmezin içine bir bardak toz şeker ilave edilerek ateşte karıştırılır. 20 dk. kadar tahta kaşıkla iyice özleşene kadar pişirilir. Ayrı bir teflon tavada cevizler zar şeklinde doğranarak ateşte kuru kuru kavrulur. İyice özleşen helva, servis tabağına alınarak üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.

#14.04.2011 19:59 0 0 0