Tavuklu Karnıyarık

Son güncelleme: 08.07.2011 14:40
  • Tavuklu Karnıyarık Tarifi - Tavuklu Karnıyarık Yapılışı - Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır - Tavuklu Karnıyarık Malzemeleri

    4 orta boy patlıcan (ortalama 800 gr)
    500 gr tavuk göğsü
    100 gr yeşil biber
    1 kg domates
    2 adet kuru soğan
    Tuz, karabiber, kekik, nane

    Patlıcanları saplarını kesmeden yıkayıp kurulayın. Karınlarına boylamasına çizerek fırında yumuşayıncaya kadar 10-15 dakika kadar pişirin. Diğer bir tarafta ince yemeklik doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşinceye kadar pişirin. İçine küçük kuşbaşı halinde doğranmış tavukları ilave edip tavuklar pişene kadar çevirin. Biberlerin dört tanesini ve domateslerin birini ayırın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayıp domateslerinin kalanı rendeleyin. Tavuklar rengini değiştirince doğranmış biberleri ve rendelediğiniz domatesleri, tuz ve baharatları ekleyip karnıyarığın içini hazırlayın. Ocaktan aldığınız harcı fırından çıkardığınız patlıcanların içine doldurun, kalan sosu da üstlerine dökün. Ayırdığınız biberleri ve domatesleri dilimleyerek patlıcanların üstünü süsleyin. Yemeğinizi 180 derecede ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis edin.
#08.07.2011 14:40 0 0 0