Tavada Karnıyarık

Son güncelleme: 06.08.2011 01:16
  • Tavada Karnıyarık Tarifi - Tavada Karnıyarık Nasıl Yapılır - Tavada Karnıyarık Malzemeleri

    Malzemeler:

    6 adet patlıcan
    1 su bardağı su pişirmek için
    patlıcanlar için kızartmalık sıvıyağ

    İç harcı için:

    300 gr kıyma
    2 adet orta boy soğan
    2 adet domates
    2-3 tutam maydanoz
    tuz
    karabiber

    Üzeri için:

    3 adet yeşilbiber
    2 adet domates

    Yapılışı:

    1- Patlıcanları alacalı soyun, enine bir çizgi atarak bol yağda kızartın. Kızaran patlıcanları tavaya dizin.
    2- Soğanı ve domatesleri yemeklik doğrayın. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ile soğanı soteleyin.
    3- Kavurduğunuz soğana kıymayı ilave edin ve suyunu çekinceye kadar kavurun.
    4- Üzerine domatesleri, tuz ve karabiberi ekleyerek domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
    5- Domatesler suyunu çekince ocağı kapatın ve maydanozları ilave ederek karıştırın.
    6- Kızarttığınız patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun. Patlıcanların yanından 1 su bardağı su ilave edin
    7- Patlıcanların üzerini domates ve biber ile süsleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar pişirin.
#06.08.2011 01:16 0 0 0