Baklava Yufkasından Gül Tatlı

Son güncelleme: 22.11.2011 09:48
  • Baklava Yufkasından Gül Tatlı Tarifi - Baklava Yufkasından Gül Tatlı Nasıl Yapılır - Baklava Yufkasından Gül Tatlı Malzemeleri
    Baklava Yufkasından Gül Tatlı


    1 paket baklava yufkası
    1 paket tereyağı
    2 su bardağı ceviz
    Şerbet için:
    3 su bardağı şeker
    3 su bardağı su
    Yarım limon

    Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. İlk yufka alınır, ortadan ikiye kesilir. Yüzeyine az eritilmiş tereyeğı gezdirilir. Kenarına dövülmüş ceviz konur. Önce rulo yapılır, sonra kendi etrafında sarılır. Yağlanmış tepsiye bütün güller dizilir. Üzerine kalan tereyağı gezdirilir. önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcakken üzerine soğuk şerbet gezdirilir. ( Hazır baklava hamuru çabuk kuruduğu için naylon poşette bulundurmak gerekir.)
#22.11.2011 09:48 0 0 0