1 Pk. Baklava Yufkası
125 Gr. Tereyağı
1,5 Su B. Ceviz
1 Su B. Yeşil Fıstık
1 Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı K. Tarçın
Üzeri İçin:
Kaymak
Portakal Kabuğu Rendesi
Şerbeti İçin:
2 Su B. Toz Şeker
1,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
İç harcı için, iri kırılmış ceviz, yeşil fıstık, portakal kabuğu rendesi ve tarçını karıştırma kabında karıştırıyoruz. Tereyağını eritiyoruz. Üç baklava yufkasını aralarına tereyağı sürüp üst üste koyuyoruz.
Baş kısmına harcımızdan koyup rulo olarak sarıyoruz. Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uygluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine uzunlamasına diziyoruz. Kalın bir şekilde dilimliyoruz.
Üzerine tereyağı sürüyoruz. 10 dakika dinlendiriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 12-15 dakika pişiriyoruz.
Şerbeti ılımaya bırakıyoruz. Baklava fırından çıktıktan sonra ilk sıcağının çıkmasını bekliyoruz. Sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbetini üzerine döküyoruz.
Şerbetini çektikten sonra kaymak ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyip servis ediyoruz.