Zeytinli Peynirli Ev Kruvasanı

Son güncelleme: 22.01.2012 00:10
  • Zeytinli Peynirli Ev Kruvasanı Tarifi - Zeytinli Peynirli Ev Kruvasanı Yapılışı - Zeytinli Peynirli Ev Kruvasanı Nasıl Yapılır - Zeytinli Peynirli Ev Kruvasanı Malzemeleri

    Malzeme Listesi:

    4,5 Su B. Un
    Yarım Paket Yaşmaya
    Yarım Çay B. Sirke
    Yarım Çay B. Sıvıyağ
    1 Çay B. Sulu Yoğurt
    1 Yumurta
    Tuz
    Su

    İç Harcı İçin:

    1 Haşlanmış Patates
    1 Kase Siyah Zeytin
    100 Gr. Beyaz Peynir
    50 Gr. Kaşar Peyniri

    Üzeri İçin:

    Yumurta Sarısı
    Sarı Haşhaş

    Hazırlanışı:

    Unu karıştırma kabına koyup ortasını açıyoruz. Yaş maya, sirke, sıvıyağ, sulu yoğurt ve yumurtayı ortasına koyuyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz. Önce sıvıları karıştırıp mayayı çözüyoruz.

    Biraz su ekliyoruz. Unu katarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Mayalanması için dinlendiriyoruz. İç harcı için, beyaz peynir, kaşar peyniri ve haşlanmış patatesi karıştırma kabına rendeliyoruz.

    Siyah zeytinin çekirdeklerini çıkartıp dilimliyoruz. İç harcımıza ekleyip karıştırıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde bezeler koparıyoruz. Her bir bezeyi unlayarak merdaneyle, servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz.

    Açtığımız bezelerin üzerine eritilmiş tereyağından sürüyoruz. Hepsini yağladıktan sonra üstüste koyuyoruz. En üstteki hamuru yağlamıyoruz bir süre yağını çekmesi için dinlendiriyoruz.

    Dinlenen hamuru merdaneyle olabildiğince geniş açıyoruz ve üçgen üçgen kesiyoruz. Hamurların geniş tarafının tam ortasından bıçakla kısa bir kesik atıyoruz.

    Kesilen hamurların geniş kısımlarına iç harcımızı paylaştırıyoruz. Rulo şeklinde sarıyoruz. İki ucunu içeri doğru büküyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Bir süre tepside mayalandırıyoruz.

    Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
#22.01.2012 00:10 0 0 0