Cevizli Ev Baklavası

Son güncelleme: 27.03.2012 14:56
  • Cevizli Ev Baklavası Tarifi - Cevizli Ev Baklavası Nasıl Yapılır - Cevizli Ev Baklavası Malzemeleri

    Cevizli Ev Baklavası
    Malzemeleri:Hamuru için:
    1 kilogram un,
    3 adet yumurta,
    50 gram sıvıyağ,
    10 gram tuz.
    İçine koymak için:200 gram ceviz içi,
    1 çay kaşığı tarçın.
    Hamuru açmak için:
    150 gram un,
    150 gram nişasta.
    üstüne dökmek için:
    650 gram erimiş tereyağı.
    Şurubu için:
    2 kilogram tozşeker,
    1.750 gram su,
    1 çay kaşığı limon suyu.
    Yapılışı: 1- Hamur malzemesini iyice karıştırıp, pürüzsüz yumuşak dokulu
    bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. 2- 10 eşit parçaya bölüp, üzerlerine temiz nemli bir bez örterek, 15
    dakika dinlendirelim. 3- Dinlendirdiğimiz hamurları, bir mermer üzerinde ihtiyaç olduğu
    kadar nişastalı un serperek, yufka şeklinde incecik açalım.
    4- Açtığımız bu yufkaları, aralarına nişasta ve un karışımından serperek, üst üste dizelim.
    5- Tatlı tepsisini, yufkaların üzerine ters olarak koyup, yufkaları tepsi büyüklüğünde keselim.
    6- Tepsimizi erimiş margarin yağı ile yağlayıp, yuvarlak kestiğimiz yufkalardan 2 kat üst üste koyalım.
    7- Erittiğimiz tereyağından fırça yardımı ile yufkaların üzerine yağ serpiştirelim.
    8- Kestiğimiz yuvarlak yufkalardan, 4 yaprağını en üst kat için ayıralım.
    9- Geri kalan yuvarlak ve kenar yufka parçalarının yarısını, 2 katta bir fırça ile yağ serpmek şartı ile düzgünce yayalım.
    10- İri kıydığımız tarçınlı cevizi serpiştirip, tekrar parça yufkaları, aralarını yağlamak şartı ile tepsiye dizelim.
    11-Üstü için ayırdığımız yufkaları da aralarına fırça ile yağ serpmek şartı ile tepsimizin en üstüne döşeyelim.
    12- Yufkaları dizme işi bitince, bıçağın tersi ile tepsinin kenarlarındaki kısımları, dibine doğru itelim.
    13- İki parmak genişliğinde şeritler halinde kesip, erittiğimiz sıcak tereyağından bolca dökelim.
    14- Bu sefer, yufkaları gene iki parmak genişliğinde diğer taraftan kesip, baklava dilimleri elde edelim.
    15- Üzerine çıkacak kadar, erittiğimiz kızgın tereyağı döküp, önceden ısıttığımız 160 dereceli fırında, baklavalar kabarıp da üstü renk alıncaya kadar pişirelim.
    /6- Fırından çıkartıp, 2-3 dakika kadar dinlendirelim.
    17- Eğer varsa fazla yağını süzelim.
    18- Daha önceden kaynatıp, kıvama gelmiş olan şurubumuzu kaynar vaziyette baklavanın üzerine dökelim.
    19- Kendi tepsisinde iyice soğuttuktan sonra, servis yapalım.
#27.03.2012 14:56 0 0 0