Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri
Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
200 gr. kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)
bir tutam maydanoz
tuz, karabiber,
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
Sunum için :
1 adet çarliston biber
4 adet çeri domates
Yapılışı:
1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin. Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın.
2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin. Biraz tuz ekleyip soteleyin.
3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin.
4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin.
5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun.
7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın. Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun.
8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın.
9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın. Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün.
10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.