Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık

Son güncelleme: 23.05.2012 13:55
  • Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Tarifi - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Nasıl Yapılır - Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık Malzemeleri

    Malzemeler:

    4 adet orta boy patlıcan
    1 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
    2 diş sarımsak (yemeklik doğranmış)
    200 gr. kıyma
    2 yemek kaşığı sıvıyağ
    2 adet orta boy domates (yemeklik doğranmış)
    bir tutam maydanoz
    tuz, karabiber,
    1 su bardağı su
    1 yemek kaşığı salça

    Sunum için :

    1 adet çarliston biber
    4 adet çeri domates

    Yapılışı:

    1- Patlıcanların saplarını kısaltın ve közleyin. Közlediğiniz patlıcanlrı bir kabın içine alın üzerini streç ile hava almayacak bir şekilde kapatın.
    2- Yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyduğunuz tencereye ilave edin. Biraz tuz ekleyip soteleyin.
    3- Kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğradığınız domatesleri soğanlara ilave edip 1-2 dakika soteleyin.
    4- Kıymayı ilave edin, kıyma suyunu bırakıp tekrar çekene kadar, karıştırarak pişirin.
    5- Tuz ve karabiberini ekleyerek tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın.
    6- Közlediğiniz patlıcanların strecini açın ve kabuklarını dikkatlice soyun.
    7- Patlıcanları ısıya dayanıklı bir kaba dizin ve ortasına çok derin olmayan bir çizik atın. Attığınız çiziği maşa ya da çatal yardımı ile genişleterek hazırladığınız harcı doldurun.
    8- Çarliston biberi ve domatesleri dilimleyip patlıcanların üzerine alın.
    9- 1 su bardağı et suyunu salça ile karıştırın. Sosu karnıyarıkların üzerinden doğru tepsiye dökün.
    10- Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında, yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

#23.05.2012 13:55 0 0 0