Sütlü İrmik Tatlısı

Son güncelleme: 11.01.2010 17:38
  • Malzemeler:
    1 kg süt
    1 su bardağı irmik
    7 çorba kaşığı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı margarin
    1 çorba kaşığı hindistancevizi
    süs için:
    hindistancevizi
    dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
    Hazırlanışı:

    Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
    Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.
#23.01.2007 16:27 0 0 0
  • Güzel tarifleriniz için ellerine sağlık su-perısı
#23.01.2007 16:29 0 0 0
  • ellerine saglik
#24.01.2007 15:38 0 0 0
  • bunlar süper ya
    bilgiler için teşekkürler...
#20.04.2007 12:50 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:53 0 0 0
  • güzel tarifin için saol ablacım
#08.02.2008 08:39 0 0 0
  • ellerine saglık su-perisi
#10.02.2008 23:41 0 0 0
  • saol su perisi tam anneme lazım olduğu gün saol :) :D :-)
#09.01.2010 13:31 0 0 0
  • sen 1 tanesin (L)
    :):):)
#09.01.2010 13:32 0 0 0
  • (K)(L)(F)
#09.01.2010 13:34 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#11.01.2010 17:38 0 0 0