Tavuk Etli Kabak Karnıyarık

Son güncelleme: 03.07.2012 18:06
  • Tavuk Etli Kabak Karnıyarık Tarifi - Tavuk Etli Kabak Karnıyarık Nasıl Yapılır - Tavuk Etli Kabak Karnıyarık Malzemeleri

    Malzemeler - 1 Adet Domates
    - 8 Adet Kabak
    - 1 Tatlı kaşığı Kekik
    - 2 Adet Kuru Soğan
    - 150 Gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    - 300 Gr Tavuk Eti
    - 1 Çay kaşığı Yenibahar
    - 1 Yemek kaşığı Zeytinyağı
    - 1 Kahve Fincanı Zeytinyağı
    - Kararında Karabiber, Tuz Hazırlanışı Tavukları 1 cm\'lik parçalar halinde doğrayın. Soğanları küp küp doğrayın. 1 kahve fincanı zeytinyağını tavaya alın ve ısıtın. Soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun ve tavukları ekleyin. Kekik, yenibahar, karabiber ve tuz ilave edip karıştırın. Yüksek ateşte biraz kavurun. Domatesi soyup ufak doğrayın. Tavuklar hafif pembeleştikten sonra domatesi ekleyip karıştırın ve suyunu çektirin. Kabakları temizleyin. Uç kısımlarından birer cm bırakıp orta kısmını kayık şeklinde oyun. Bir fırça yardımıyla kabakların iç ve dış kısımlarına kalan zeytinyağını sürün. Tuz ve karabiber serpip kabakları fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın. İçlerine hazırladığınız harçtan doldurun. Üzerine rende kaşar peyniri serpiştirip tekrar fırına verin. Kaşar peynirleri eriyip hafif kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın.

#03.07.2012 18:06 0 0 0