Karnıyarık

Son güncelleme: 18.07.2012 17:22
  • Karnıyarık Tarifi - Karnıyarık Nasıl Yapılır - Karnıyarık Malzemeleri


    Malzemeler - 3 Adet Biber
    - 4 Adet Domates
    - 200 Gr Koyun Kıyması
    - 3 Adet Kuru Soğan
    - Yarım Demet Maydanoz
    - 6 Adet Patlıcan
    - Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
    - Kararında Karabiber, TuzKızartmak İçin - Kararında Sıvı Yağ Hazırlanışı Patlıcanların sap kısmını kısaltın, alacalı soyun. İki ucuna hiç dokunmadan bıçakla uzunlamasına ortadan bir yarık açın. Tuzlu suda 15-20 dakika bekletin. Sudan çıkarın, fazla suyunu elinizde sıkın, kurulayın. Orta ısılı ateşte kızdırdığınız iki parmak kızartma yağında her tarafı altın sarısı renk alana kadar döndürerek kızartın. Yağdan çıkarıp bir tepsiye dizin. Fırını 200 (turbo 180) derecede ısıtın. Soğanları incecik kıyın, biraz tuzla birlikte zeytinyağında sararıncaya kadar ağır ateşte pişirin. Soğanın üzerine kıymayı koyun. Topak kalmaması için tahta kaşığın tersiyle bastırarak orta ısılı ateşte hafif renk alana kadar kavurun. Tuzunu biberini atın. Bir iki çevirin. Onun da üzerine 3 domatesi küp küp doğrayıp koyun. Domates hafif suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak pişirin. En üstüne maydanozları incecik kıyıp karıştırın. Hazırladığınız kıymalı harcı patlıcanın içinde açtığınız yarıklara paylaştırın. 1 domatesi 6 dilime bölün. Patlıcanları domates dilimi ve yarıya bölünmüş sivri biber ile süsleyin. Tepsiye 1 çay bardağı su koyun. Sıcak fırının orta rafında domateslerin kabuğu pörsüyünceye kadar, yaklaşık yarım saat pişirin. Karnıyarığı fırın yerine yayvan bir tencerede kapağı kapalı olarak ocak üstünde de pişirebilirsiniz. Eğer kızartma yemeniz sakıncalıysa patlıcanları közleyebilirsiniz

#18.07.2012 17:22 0 0 0