Kış Sebzeleri Çorbası

Son güncelleme: 06.08.2012 18:31
  • Kış Sebzeleri Çorbası Tarifi - Kış Sebzeleri Çorbası Nasıl Yapılır - Kış Sebzeleri Çorbası Malzemeleri

    Malzemeler - 300 ml Et Suyu
    - 1 Adet Havuç
    - Yarım Adet Kereviz
    - 2 Çorba Kaşığı Mısır Konservesi
    - Yarım Adet Patates
    - 2 Çorba Kaşığı Pirinç
    - 800 ml Su
    - 200 ml Süt
    - 2 Çorba Kaşığı Un
    - Kararında Karabiber, TuzSüsü İçin - Kararında Maydanoz Hazırlanışı Pirinci su ile birlikte tenceremize koyup kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirelim. Et suyunu iri rendelenmiş patatesi, iri rendelenmiş kerevizi ve iri rendelenmiş havucu ilave edip sebzeler pişene dek yüksek ateşte kaynatalım. Süt ve unu iyice karıştırdıktan sonra kaynayan çorbaya azar azar ilave edelim. Koyulaşıncaya kadar 2-3 dk daha karıştırarak pişirelim. Tuz, karabiber ilave edip ocaktan indirdiğimiz çorbamızı, maydanoz ile süsleyip servis yapalım.

#06.08.2012 18:31 0 0 0