Kremalı Yerelması Çorbası

Son güncelleme: 24.08.2007 23:47
  • Malzemeler
    1/2 kg Yerelması
    2 Çorba Kaşığı Margarin
    2 Çorba Kaşığı Un
    4 Su Bardağı Süt
    1 Su Bardağı Sıcak Su
    1 Kahve Fincanı Krema
    4 Çorba Kaşığı
    Kaşar Peyniri Rendesi
    Tuz,
    Karabiber

    Yapilis Tarifi
    Yerelmasını temizleyip yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayıp kaynamakta olan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın.
    Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Sütü azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
    Haşlanmış yerelması ve kremayı tencereye ilave edip 8-10 dakika daha kaynatın. Çorbayı ateşten alıp çorba kaselerine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve sıcak olarak servis yapın.
#24.03.2007 16:29 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:43 0 0 0
  • tarif için teşekkürler
#26.07.2007 19:26 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:47 0 0 0