Maçın henüz 4.dakikasında Dicko savunma arkasına sarkıp, ceza sahasına girmek üzereyken, Hugo tarafından düşürüldü. Faul ile birlikte Hugo’nun kırmızı kart görmesi gerekirdi.
Maçın 60. dakikasında Trondsen’in ceza sahası içerisinde Vida ile mücadelesinde, Beşiktaşlılar penaltı bekledi. Top henüz o bölgeye gelmeden, Trabzonsporlu oyuncu Vida’yı sırtından net bir şekilde itiyor. Penaltı kararı verilmesi gereken bir pozisyondu.
Maçın 26. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içerisinde, yapılan ortayı savuşturmaya çalışan Fenerbahçeli Kim, uçarak topu kornere kafa ile atmaya çalıştı. Bu sırada top koluyla buluştu. Pozisyonda korner kararı çıktı. Fenerbahçeli oyuncunun kolları doğal konumda değildi. Kafasıyla topa doğru uzanırken, kolunu da ileri doğru uzatarak vücudunu genişletmişti. Pozisyon net bir penaltıydı.
Beşiktaş-Adana Demirspor (3-3) 6.Hafta - Ali Palabıyık
Maçın son saniyelerinde gelen Adana Demirspor beraberlik golünde Balotelli, Montero’nun üzerine sıçrıyor.Dirseğiyle bastırarak yükselmesine mâni oluyor.
Maçın 90+6.dakikasında maç 3-3 devam ederken, Kullanılan köşe vuruşunda Antalyasporlu Wright kendisini yere bırakınca hakem Yankaya penaltı düdüğünü çaldı. Dabo Antalyasporlu oyuncuya dokunmaktan başka bir şey yapmamıştı.
90+3.dakikada Giresunlu Traore’nin Babel’in bileğine acımasızca basması değerlendirilmedi. Babel’in neredeyse ayağı kırılacaktı. Bileği esnemişti. Pozisyon aynı zamanda ceza sahası içindeydi. Kırmızı kartla birlikte penaltı kararı da verilmesi gerekiyordu.
Malumunuz her hafta sonu maçlardan sonra hakem hatalari bütün spor programlarinda masaya yatiriliyo isterseniz bizde bu başlik altinda hakem hatalarini konuşa biliriz ?
Bu börek çok basit gibi görünse de lezzeti gerçekten sizi şaşırtacak, çok lezzetli!
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek için
Malzemeler
200 gram dana sucuk
1 adet domates
2 adet kapya biber
2 adet yeşil biber
1-2 adet yufka (1,5 adet yufka kullanıldı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
3 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harç için)
1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar
3 yemek kaşığı yağı tavaya döküyoruz. Orta ateşe alıyoruz.
Öncelikle kapya biberleri 3 dakika pişiriyoruz.
Sonrasında yeşil biberleri atıp 3 dakika daha pişirip yarım ay şeklinde kesilen sucukları atıyoruz. 5 dakika da böyle pişiriyoruz.
Sonrasında domatesi ekleyip 5 dakika da domateslerle beraber pişiriyoruz.
Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.
Altını kapatıp 5 dakikada soğuyup dinlendiriyoruz.
1 yufkayı 8 eşit parçaya bölecek şekilde kesiyoruz.
Yufkanın içine 2 yemek kaşığı kadar sucuklu harç koyuyoruz.
1 tatlı kaşığı kadar da kaşar koyuyoruz. İsteyen daha çok da koyabilir. Fakat kaşarı fazla atmamanızı öneririm pişirirken akabilir.
Börekleri sarıp çırpmış olduğumuz yumurtaya buluyoruz ve ardından galeta ununa buluyoruz.
1 su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırıyoruz.
Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
Yanında güzel bir demli çay ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Not: bizim iç harçtan 12 adet çıkıyor. Bu da 1,5 yufka eder.
Homaça yemeğini duydunuz mu? Ya da coğrafi işaret alan 'Akyurt Homaçası' tarifini? Bu makalede karşımızda bir Ankara tarifi var... Ankara'da Akyurt, Çubuk gibi ilçelerde oldukça popüler olan Homaça tarifinin nasıl yapıldığına bakıyoruz.
Öncelikle 'Homaça nedir?' Patent enstitüsüne göre tescilli Akyurt Homaçası ilikli kemikli et, su ve tuz kullanılarak üretilen bir yemektir. Bu tescilli tarifte etler tereyağında mühürlenir. Sebze kullanılmaz, tercihe göre baharatlar eklenebilir. Homaça tarifi Başkent Ankara'da geçmiş yıllara dayanan bir kültüre sahiptir. Ankara Çubuk'ta da Homaça tarifi popülerdir. Kültür Portalına göre Çubuk'ta düğünlerin baş yemeğidir. Homaça davetlerde de kendisine sofrada yer bulan bir lezzettir. Homaçada kullanılan et kentin coğrafi sınırlarında üretilen büyükbaş hayvanlardan gelmektedir. Bu makalede hem orijinal Akyurt Homaçası tarifini de, hem de pratik bir homaça tarifini bulabilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Homaça için
Malzemeler
4 kg ilikli kemikli et (büyükbaş hayvan eti)
3 litre su
2 tatlı kaşığı tuz
150 g tereyağı
Homaça
Nasıl Yapılır
İlikli kemikli etler, kemiğinden ayrılmadan yumruk büyüklüğünde parçalara bölünür.
Bir tencerede tereyağı eritilip üzerine etler dizilir. Kaşıkla çevrilerek pişirilen etler mühürlenir.
Mühürlenen etler, temiz bir bezin üzerine ya da içi kalaylanmış bakır kevgire konularak etin kanının süzülmesi beklenir.
Süzülen etler tencerenin dibine dizilir ve üzerlerine, etlerin seviyesini geçecek şekilde kaynamış su eklenir.
Tuz ve isteğe göre baharat konur. Tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.
Püf Noktası
(Akyurt Homaçası) için Geçmiş yıllar da ya da çok kalabalık davetlerde hazırlanan et bölgede “tinç” olarak adlandırılan geniş bakır tavalarda mühürleniyor. Bu mühürle etler kanın süzülmesi için kevgire konuluyor ve üzerine ağır bir kap yerleştiriliyor. Ertesi gün derin kazanlarda pişiriliyor.
Pratik bir tarif için Kültür Bakanlığı'nın sitesinde yer alan ve Çubuk'ta tüketilen Homaça tarifine de bakılabilir. Bu tarifin malzemeleri ise şöyle paylaşılıyor: 2 kg et (Kemikli et), 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı pul biber, 1 kaşık tereyağı.
Etler tereyağında hafif kızartılarak yağı süzülmesi için bir bez parçası üzerine alınır. Ardından tekrar tencereye aktarılır ve üzerine üstünü hafif şekilde geçecek kadar sıcak su eklenir. Patates, soğan ve pul biber eklenerek kaynamaya bırakılır.