Ali-Balkan

Ali-Balkan

Üye
25.12.2022
Uzman Çavuş
6.102
Hakkında

"Arada sırada aynaya bakmalı insan; Güzel miyim diye değil. İnsan mıyım diye."

#30.01.2023 16:03 0 0 0
#30.01.2023 16:02 0 0 0
#30.01.2023 15:54 0 0 0
  • Trabzonspor-Gaziantepspor (3-0) 13.Hafta - Suat Arslanboğa

    Maçın henüz 4.dakikasında Dicko savunma arkasına sarkıp, ceza sahasına girmek üzereyken, Hugo tarafından düşürüldü. Faul ile birlikte Hugo’nun kırmızı kart görmesi gerekirdi.
#30.01.2023 14:44 0 0 0
  • Beşiktaş-Trabzonspor (1-2) 12.Hafta - Erkan Özdamar

    Maçın 60. dakikasında Trondsen’in ceza sahası içerisinde Vida ile mücadelesinde, Beşiktaşlılar penaltı bekledi. Top henüz o bölgeye gelmeden, Trabzonsporlu oyuncu Vida’yı sırtından net bir şekilde itiyor. Penaltı kararı verilmesi gereken bir pozisyondu.
#30.01.2023 14:44 0 0 0
  • Hatayspor-Fenerbahçe (1-2) 7.Hafta - Abdulkadir Bitigen

    Maçın 26. dakikasında Fenerbahçe ceza sahası içerisinde, yapılan ortayı savuşturmaya çalışan Fenerbahçeli Kim, uçarak topu kornere kafa ile atmaya çalıştı. Bu sırada top koluyla buluştu. Pozisyonda korner kararı çıktı. Fenerbahçeli oyuncunun kolları doğal konumda değildi. Kafasıyla topa doğru uzanırken, kolunu da ileri doğru uzatarak vücudunu genişletmişti. Pozisyon net bir penaltıydı.
#30.01.2023 14:43 0 0 0
  • Beşiktaş-Adana Demirspor (3-3) 6.Hafta - Ali Palabıyık

    Maçın son saniyelerinde gelen Adana Demirspor beraberlik golünde Balotelli, Montero’nun üzerine sıçrıyor.Dirseğiyle bastırarak yükselmesine mâni oluyor.
#30.01.2023 14:41 0 0 0
  • Antalyaspor-Rizespor (3-2) 3.Hafta - Özgür Yankaya

    Maçın 90+6.dakikasında maç 3-3 devam ederken, Kullanılan köşe vuruşunda Antalyasporlu Wright kendisini yere bırakınca hakem Yankaya penaltı düdüğünü çaldı. Dabo Antalyasporlu oyuncuya dokunmaktan başka bir şey yapmamıştı.
#30.01.2023 14:41 0 0 0
  • Giresunspor-Galatasaray (0-2) 1.Hafta - Erkan Özdamar

    90+3.dakikada Giresunlu Traore’nin Babel’in bileğine acımasızca basması değerlendirilmedi. Babel’in neredeyse ayağı kırılacaktı. Bileği esnemişti. Pozisyon aynı zamanda ceza sahası içindeydi. Kırmızı kartla birlikte penaltı kararı da verilmesi gerekiyordu.
#30.01.2023 14:40 0 0 0
  • Süper Lig'de sezona damga vuran hakem hataları!



    0
    Malumunuz her hafta sonu maçlardan sonra hakem hatalari bütün spor programlarinda masaya yatiriliyo isterseniz bizde bu başlik altinda hakem hatalarini konuşa biliriz ?
#30.01.2023 14:32 0 0 0
  • Deli Gönül Hangi Dala Konarsın
    Senin Tutunacak Dalın Mı Kaldı
    Ahu Feryad İle Niçin Yanarsın
    Şu Dünyada Senin Malın Mı Kaldı

    Yerin Yok Yurdun Yok Nerde Kalırsın
    Her Yüze Güleni Dostun Sanırsın
    Bunca Derdi Sen Üstüne Alırsın
    Dert Çekecek Senin Halin Mi Kaldı


    Felek Seni Gafletinden Uyuttu
    Eşin Dostun Ne Varısa Unuttu
    Esti Sam Yelleri Gülün Kuruttu
    Bülbüller Ötecek Gülün Mü Kaldı

    Ateşlere Yanan Ey Dertli Ekber
    Bu Dünyanın Sonu Yalanmış Meğer
    Bir Yarin Var İdi Almış Yadeller
    Candan Başka Senin Varın Mı Kaldı
#30.01.2023 14:20 0 0 0
  • Kara kış gelmeden bir kar başladı
    Sılada nazlı yar beni boşladı
    Bu dert benim yüreğime işledi

    Yar kapandı yolarım gelemem gayrı

    Örtüldü mezarım gelemem gayrı

    Gözlerimin yaşı oldu bir ırmak
    Bana haram oldu bu elde durmak
    Ne müşkülmüş nazlı yardan ayrılmak

    Yar kapandı yolarım gelemem gayrı
    Örtüldü mezarım gelemem gayrı
#30.01.2023 14:18 0 0 0
#30.01.2023 14:04 0 0 0
  • Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek




    Bu börek çok basit gibi görünse de lezzeti gerçekten sizi şaşırtacak, çok lezzetli!



    Hazırlanma Süresi : 15 dakika
    Pişirme Süresi : 15 dakika
    Kaç Kişilik: 4 Kişilik

    Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek için
    Malzemeler

    200 gram dana sucuk
    1 adet domates
    2 adet kapya biber
    2 adet yeşil biber
    1-2 adet yufka (1,5 adet yufka kullanıldı)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
    1 çay kaşığı karabiber
    2 adet yumurta
    1,5 su bardağı galeta unu
    3 yemek kaşığı sıvı yağ (iç harç için)
    1 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
    1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar

    0

    3 yemek kaşığı yağı tavaya döküyoruz. Orta ateşe alıyoruz.
    Öncelikle kapya biberleri 3 dakika pişiriyoruz.
    Sonrasında yeşil biberleri atıp 3 dakika daha pişirip yarım ay şeklinde kesilen sucukları atıyoruz. 5 dakika da böyle pişiriyoruz.
    Sonrasında domatesi ekleyip 5 dakika da domateslerle beraber pişiriyoruz.
    Tuz, kırmızı pul biber ve karabiberini atıp karıştırıyoruz.
    Altını kapatıp 5 dakikada soğuyup dinlendiriyoruz.
    1 yufkayı 8 eşit parçaya bölecek şekilde kesiyoruz.
    Yufkanın içine 2 yemek kaşığı kadar sucuklu harç koyuyoruz.
    1 tatlı kaşığı kadar da kaşar koyuyoruz. İsteyen daha çok da koyabilir. Fakat kaşarı fazla atmamanızı öneririm pişirirken akabilir.
    Börekleri sarıp çırpmış olduğumuz yumurtaya buluyoruz ve ardından galeta ununa buluyoruz.
    1 su bardağı sıvı yağı tavada iyice kızdırıyoruz.
    Börekleri kızgın yağda arkalı önlü kızartıyoruz.
    Yanında güzel bir demli çay ile servis edebiliriz. Afiyet olsun.
    Not: bizim iç harçtan 12 adet çıkıyor. Bu da 1,5 yufka eder.
#30.01.2023 14:03 0 0 0
  • Konu: Homaça
    Homaça




    Homaça yemeğini duydunuz mu? Ya da coğrafi işaret alan 'Akyurt Homaçası' tarifini? Bu makalede karşımızda bir Ankara tarifi var... Ankara'da Akyurt, Çubuk gibi ilçelerde oldukça popüler olan Homaça tarifinin nasıl yapıldığına bakıyoruz.

    Öncelikle 'Homaça nedir?' Patent enstitüsüne göre tescilli Akyurt Homaçası ilikli kemikli et, su ve tuz kullanılarak üretilen bir yemektir. Bu tescilli tarifte etler tereyağında mühürlenir. Sebze kullanılmaz, tercihe göre baharatlar eklenebilir. Homaça tarifi Başkent Ankara'da geçmiş yıllara dayanan bir kültüre sahiptir. Ankara Çubuk'ta da Homaça tarifi popülerdir. Kültür Portalına göre Çubuk'ta düğünlerin baş yemeğidir. Homaça davetlerde de kendisine sofrada yer bulan bir lezzettir. Homaçada kullanılan et kentin coğrafi sınırlarında üretilen büyükbaş hayvanlardan gelmektedir. Bu makalede hem orijinal Akyurt Homaçası tarifini de, hem de pratik bir homaça tarifini bulabilirsiniz.

    Hazırlanma Süresi : 20 dakika
    Pişirme Süresi : 1 saat
    Kaç Kişilik: 6 Kişilik



    Homaça için
    Malzemeler

    4 kg ilikli kemikli et (büyükbaş hayvan eti)
    3 litre su
    2 tatlı kaşığı tuz
    150 g tereyağı

    Homaça
    Nasıl Yapılır



    İlikli kemikli etler, kemiğinden ayrılmadan yumruk büyüklüğünde parçalara bölünür.
    Bir tencerede tereyağı eritilip üzerine etler dizilir. Kaşıkla çevrilerek pişirilen etler mühürlenir.
    Mühürlenen etler, temiz bir bezin üzerine ya da içi kalaylanmış bakır kevgire konularak etin kanının süzülmesi beklenir.
    Süzülen etler tencerenin dibine dizilir ve üzerlerine, etlerin seviyesini geçecek şekilde kaynamış su eklenir.
    Tuz ve isteğe göre baharat konur. Tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir.














    Püf Noktası

    (Akyurt Homaçası) için Geçmiş yıllar da ya da çok kalabalık davetlerde hazırlanan et bölgede “tinç” olarak adlandırılan geniş bakır tavalarda mühürleniyor. Bu mühürle etler kanın süzülmesi için kevgire konuluyor ve üzerine ağır bir kap yerleştiriliyor. Ertesi gün derin kazanlarda pişiriliyor.
    Pratik bir tarif için Kültür Bakanlığı'nın sitesinde yer alan ve Çubuk'ta tüketilen Homaça tarifine de bakılabilir. Bu tarifin malzemeleri ise şöyle paylaşılıyor: 2 kg et (Kemikli et), 1 adet patates, 1 adet soğan, 1 çay kaşığı pul biber, 1 kaşık tereyağı.
    Etler tereyağında hafif kızartılarak yağı süzülmesi için bir bez parçası üzerine alınır. Ardından tekrar tencereye aktarılır ve üzerine üstünü hafif şekilde geçecek kadar sıcak su eklenir. Patates, soğan ve pul biber eklenerek kaynamaya bırakılır.
#30.01.2023 13:59 0 0 0